Et ærlig forsøk på ei monumental renne
Jeg har lenge vært nysgjerrig på hvordan det ser ut rundt Ågottind om vinteren. Og om renna under eggen er kjørbar på ski. 10. mars var tiden inne for å finne det ut.
Den smittsomme pudderfeberen
Vinkler vi argumentene våre til fordel for det vårt indre pudderfeber-termometeret aller mest har lyst til? Hvorfor er det så vanskelig å tenke rasjonelt når forholdene er på sitt beste?
Kortreist nytelse
Sentrumsnær bratt skikjøring, attpåtil i glissen skog og med en utsikt som gjør at du vil sette deg ned å nyte kakaoen – der har du Volda i et nøtteskall. Vi tok skiene med oss og la søndagsturen til Hestehornet.
Norsk storeslem i Sverige
I helgen ble det arrangert svensk mesterskap (SM) i frikjøring for juniorer i Funäsdalen, og de norske kidsa gjorde det svært bra.
#dnf i Twin Peaks
Snøen uteblir og Troms er et eneste stort Twin Peaks akkurat nå: Alle er tilsynelatende vennlige og småhumoristiske, men faenskapen og mørket gror under overflaten. Når snøen legger seg tykt på rimfrost skal den ikke bare fordrive mørket, men også drive noen randonister inn i ørske. Det vet man mye om i Norges skredhovedstad Tromsø.
Gledespatruljen i Sogndal
Et par dager på Fjellsportfestival med videreutdanning på Togga, nybrottsarbeid i Gunvordalen og en gledespatrulje med blå parykk.
   – Har du vært på tur i trikot!?
Fersk rapport fra et Tromsø ikledt skare og tettsittende klær.
Europas råeste randokonkurranse?
Lars Erik Skjervheim blogger frå ein av verdas råaste lagkonkurranser i skialpinisme.
Idas nedsnødde turné fortsetter
Bronkitt stopper ikke Ida Elisabeth Nilsen i å lykkes i jakten på pudder. Nå er hun ferdig med Canada og på plass i Japan.
Topptur i Oslo: Maridalsalpene
Er det innafor å kalle Maridalsalpene i Oslo for alper?
Ei eventyrleg boble
Dagane ruslar og går. Måndag elle laurdag, kvar dag er lik. Verken laurdagsgodtrier på laurdagskvelden eller blåmåndag fyrst i veka. Mykje har hendt oss her me flyt rundt i vår vetle boble på stadige eventyr.
Annonse
Verdens beste dag – nok en gang
Etter tre år med venting fikk endelig Matias Myklebust og Petter Westgaard kjørt den bratte og eksponerte vestveggen på Kolåstinden.
Kan det bli for mye snø?
BLOGG: Hva er egentlig «storm-snow»? Og hvorfor grave en «pit» – altså en snøprofil? Og kan det virkelig blir for mye snø?
Anleggsråning på Skeikampen
Om å kjøre på hjemmebane. Og en liten guide til anleggsråning på Skeikampen.
På tur med «legender» i Lyngen
Jeg har sjelden blitt mer akutt gira av en Instagram-post enn det jeg ble i starten av oktober da IFMGA-guide Jimmy Halvardsson annonserte ski-workshop med Ptor Spricenieks og Markus Landrø.
Årsbeste i Hemsedal
…og vel så det. Etter flere sesonger med tørke i Hemsedal er snøen virkelig tilbake.
Lo og le på Voss
Jeg innrømmer det med én gang. Jeg liker ikke skog. Jeg forbanner skogkledde fjellsider.
Sogndal; en pudderforkynnelse
Et realt snødump sørget for religiøs stemning i Hodlekveskogen siste søndagen i januar.
Fikk knallforhold i Alpene
Åtte skiglade ungdom i dyp alpe-snø blir sjeldent feil.
Tåke og lite snø – men langt frå feil
Med låge forventningar blir oppturen gjerne litt større. Når den først kommer vel og merke.
Skredfare 5, hva gjør vi?
Etter et haike-eventyr hjem fra skianlegget lengst inn i Maurienne-dalen skal jeg nå formidle noen erfaringer fra skibomslivet i Alpene der det har vært høy skredfare store deler av tiden. Målet er også å dele noen tanker rundt hvordan vi avgjør om noe er trygt eller ei.
Drømmen om Japan
Ida Elisabeth Nilsen er i gang med tidenes drømmevinter. I sitt første blogginnlegg skriver hun om pudder, nakenbading, sushi og et høydramatisk dødsfall i japansk dypsnø.
Annonse
Annonse