Ikke så farlig?
KOMMENTAR: Tallenes u-klare tale fremstiller friluftslivet som farligere enn det er.
Vårskikjøring til glede og besvær
For ei som pleier å avslutte skisesongen i midten av april når sykkelstiene vekkes fra vinterdvalen, er det ganske uvanlig å holde det gående til slutten av mai.
Skau-offpist i Krokstadkollen ved Årbogen i Nedre Eiker 2018.
Ikke siden 2010 og 2011 har det vært muligheter for å stå skau offpist på Årbogen i Nedre Eiker.

https://www.youtube.com/watch?v=kqYX1RZZ6Yc
Vårherres konditori
Der nede i det fjerne, strekker de blå fjordarmene seg så langt øye kan se. Rundt dem stiger fjellene opp fra havet, med sine hvite kremtopper ligger de som desserter på rekke og rad. Klar til å nytes, under solens varme stråler.
Dette er ingen familietur!
12 disipler, 12 edsvorne menn, Jacobs 12 sønner, årets 12 måneder, 12 monkeys. 12 middelaldrende, utdannede, verbale og småfrekke familiefedre. Alle med skierfaring fra barnsben. Alle på et småbruk i Lyngen. Og det blir kaos. Komplett kaos.
Where to discover Cheap and Best Dubai Movers?
Our preeminent, and superlative bundles offered at efficient rates by MrMove Services help you in a moving procedure—local or worldwide. We have prepared equipped and talented representatives to serve your moving needs advantageously and effortlessly.
Vamos a las montañas
Det tikker inn en melding på mobilen en sen søndagskveld. – Er du i Volda og vil på tur? Værmeldingen sier 14 grader og sol, hva annet enn et ruvende ja kan man da svare?
Utenfor allfarvei
Når dagene blir lengre og lysere er det nydelig å pakke pulken og dra i vei mot nye skifjell og jakte på god snø. Teltbasert ski- og topptur er noe av det gøyeste, men også mest krevende jeg gjør.
Vårvêr
Deilig slush. Svusj, svusj, kommer det fra skia mens man setter svingene nedover fjellsiden. Det er knapt en uke siden vi kjørte nærmest bunnløst pudder – men nå er våren kommet for fullt.
Kong vinter gir seg ikke
Vi myser utover fjellene, det er ikke mye vi ser. Tåken henger tett i fjellheimen. Værgudene er derimot på vår side. Plutselig, like fort som tåken kom, lysner det opp. 1-2-3. Dagfinn setter spissen nedover, myke raske svinger før han tar sikte på klippen og flyr ut i evigheten.
Påskeeggets magi
Klatring, skreifiske, vikinger, surf, påskeegg og skiferie - de hører alle sammen. Hvis Jesus kunne valgt, er jeg helt sikker på at han ville bestilt en eseltaxi til Nord-Norge heller. Velkommen til Lofoten - de magiske øyer.
Annonse
Påskekos på Bondalseidet
Bondalseidet i Ørsta er kjent for fjella og sine frikøyringsområde, og heile eller delar av årets X-Free og TripleX vil igjen verte arrangert i Trollbotnen den 20.april.
Fagerdalen – en nydelig randoneepark
Fagerdalen er den lille fjellkjeden rett nord for Bygdin Fjellstue og er virkelig en nydelig forgård til Jotunheimen.
Himmelriket
Vi sitter tett sammen under vindsekken for å holde varmen. Sekken blafrer i vinden. Vinden er kald og det snør tett utenfor. Plutselig skinner solen svakt igjennom vindsekken. Jeg stikker hodet ut og møtes av en utsikt, som om vi satt i himmelen selv. Vi er i vakre Lofoten.
Pudderprofeten
Jeg sa det skulle bli snø i nord. Og snø ble det. Jeg sa hordene skulle dra til fjells og bli apekatter. Og feil ble det. Snøen dumpet ned, men ikke en pudderplanke var å se. Skifolk er ikke på topptur ved faregrad 4, men Pudderprofeten på familietur kan ikke la seg beseire.
Toppturens øyrike
Det smeller i noen dører. Jeg våkner sakte til. En bil har parkerer på andre siden av E6. Det er lite som minner om Europa, og det er knapt nok en vei her. Her er det fjell og fjord, fisk og noen flere fjell. Noen hus er det også. Jeg er på grensen mellom Troms og Finnmark og tilbringer natten på en benk i et busskur.
Førsmak av påske på Togga
Dette var en av de dagene hvor det var grått utenfor soveromsvinduet da vekkerklokka ringte, og ideen om å stå tidlig opp for å rekke en topptur før forelesning virket nokså fjern. Likevel kom samtlige seg opp, og den grå dagen viste seg å bli en av sesongens fineste.
Utsultet på snø
Skarejernet skjærer seg sakte inn i snøen under oss. Snøen er hard, hard som is. Vi er to som deler på et par skarejern, uten dem ville vi vært fortapte. Det bannes og det slites, ikke en gang skistaven vil igjennom den harde snøen. Opp skal vi likevel, for i natt har det dumpet, og det ligger hele 5 cm pudder og venter på oss.
Mer av Meråker
Tilbake i skisenteret som på 90-tallet ble kåret til Norges nest beste av en gjeng misunnelige svensker.
Et ærlig forsøk på ei monumental renne
Jeg har lenge vært nysgjerrig på hvordan det ser ut rundt Ågottind om vinteren. Og om renna under eggen er kjørbar på ski. 10. mars var tiden inne for å finne det ut.
Den smittsomme pudderfeberen
Vinkler vi argumentene våre til fordel for det vårt indre pudderfeber-termometeret aller mest har lyst til? Hvorfor er det så vanskelig å tenke rasjonelt når forholdene er på sitt beste?
Kortreist nytelse
Sentrumsnær bratt skikjøring, attpåtil i glissen skog og med en utsikt som gjør at du vil sette deg ned å nyte kakaoen – der har du Volda i et nøtteskall. Vi tok skiene med oss og la søndagsturen til Hestehornet.
Annonse
Annonse