Fosspadlarlauget does Island
Fosspadlarlauget blogger fra verdens råeste land for fossepadling: Island.
Skredsøker og skredsekk - ja, takk!
KOMMENTAR: Da jeg lestet artikkelen på FF trodde jeg først ikke det var sant det jeg leste – har vi noen som jobber med bratt friluftsliv her i Norge som oppfordrer folk til ikke å bruke skredutstyr på vinterens toppturer? Det er en av de dummere sakene jeg har lest på lenge.
Skredsøker og skredsekk – nei takk!
KOMMENTAR: Vi skal ikke banne i kirken. I fjellet bør vi derimot banne. Ofte. Være både direkte og ærlige. Ikke minst for å holde liv i diskusjonen om å leve og om å overleve. De fleste av oss vil jo ikke dø i snøskred. Vi vil ha gode opplevelser for livet.
Sognefjorden på langs
Verdas lengste fjord. Mi heimebane. Eventyret langs Sognefjorden i eigne og ærlege ord
Midnattssolløp endte som tåkefest
Motbakkeløpet Håfjelltuva Opp ble arrangert for tredje gang 22 juni, men det som skulle bli sesongens eneste motbakkeløp under midnattssolen, endte i tåkefest og en kanskje noe overraskende løyperekord under særdeles krevende forhold.
Åttande best i elve-mølja
Dag Sandvik bloggar med skråblikk frå Europas råaste brattpadlekonkurranse der han endte på 8. plass.
Sommerski i Hurrungane
Høyt til fjells, kan man ennå nyte fantastisk skikjøring i Hurrungane.
BLOGG: Verdens eneste motbakkeløp i midnattssol?
Rundt i Norges langstrakte land, mellom bakker og berg, dukker det nå opp stadig flere motbakkeløp og fjelløp. Konkurransen er hard, både for løperne og arrangørene. Hvem springer hurtigst? Hvem kan lokke de beste løperne?
Ski Norway and Die
Skiing in Norway is to die for. The adventurous ski tourer may skin from beach to summit and rake in generous rewards: up to 2,000 m of freeskiing straight down to the blue sea, northern light skiing, or spring slush under the midnight sun. Norwegian costal skiing dramatically differs from its counterpart in the European Alps. Not to mention snowpack stability. That’s to die from.
Sommerens siste
Fri Flyt-redaksjonen erklærer sesongen som ferdig på Norges kanskje feteste, heisbaserte sommer-frikjøringstur.
Arktiske eventyr
Lettvint er det ikke, men klarer du å legge toppturferien til Bjørnøya står opplevelsene i kø. Ole Kristian Strøm besøkte den arktiske toppturdestinasjonen i vår.
Annonse
Vårskikjøring til glede og besvær
For ei som pleier å avslutte skisesongen i midten av april når sykkelstiene vekkes fra vinterdvalen, er det ganske uvanlig å holde det gående til slutten av mai.
BLOGG: Eit 24 timars verdsrekordforsøk
24 timar, ein skibakke, 460 høgdemeter (hm) og 3 stk. Optimistiske sjeler frå start som etter kvart var meir og meir nedstemte.
Skau-offpist i Krokstadkollen ved Årbogen i Nedre Eiker 2018.
Ikke siden 2010 og 2011 har det vært muligheter for å stå skau offpist på Årbogen i Nedre Eiker.

https://www.youtube.com/watch?v=kqYX1RZZ6Yc
Vårherres konditori
Der nede i det fjerne, strekker de blå fjordarmene seg så langt øye kan se. Rundt dem stiger fjellene opp fra havet, med sine hvite kremtopper ligger de som desserter på rekke og rad. Klar til å nytes, under solens varme stråler.
Dette er ingen familietur!
12 disipler, 12 edsvorne menn, Jacobs 12 sønner, årets 12 måneder, 12 monkeys. 12 middelaldrende, utdannede, verbale og småfrekke familiefedre. Alle med skierfaring fra barnsben. Alle på et småbruk i Lyngen. Og det blir kaos. Komplett kaos.
Vamos a las montañas
Det tikker inn en melding på mobilen en sen søndagskveld. – Er du i Volda og vil på tur? Værmeldingen sier 14 grader og sol, hva annet enn et ruvende ja kan man da svare?
Utenfor allfarvei
Når dagene blir lengre og lysere er det nydelig å pakke pulken og dra i vei mot nye skifjell og jakte på god snø. Teltbasert ski- og topptur er noe av det gøyeste, men også mest krevende jeg gjør.
Vårvêr
Deilig slush. Svusj, svusj, kommer det fra skia mens man setter svingene nedover fjellsiden. Det er knapt en uke siden vi kjørte nærmest bunnløst pudder – men nå er våren kommet for fullt.
Kong vinter gir seg ikke
Vi myser utover fjellene, det er ikke mye vi ser. Tåken henger tett i fjellheimen. Værgudene er derimot på vår side. Plutselig, like fort som tåken kom, lysner det opp. 1-2-3. Dagfinn setter spissen nedover, myke raske svinger før han tar sikte på klippen og flyr ut i evigheten.
Påskeeggets magi
Klatring, skreifiske, vikinger, surf, påskeegg og skiferie - de hører alle sammen. Hvis Jesus kunne valgt, er jeg helt sikker på at han ville bestilt en eseltaxi til Nord-Norge heller. Velkommen til Lofoten - de magiske øyer.
Påskekos på Bondalseidet
Bondalseidet i Ørsta er kjent for fjella og sine frikøyringsområde, og heile eller delar av årets X-Free og TripleX vil igjen verte arrangert i Trollbotnen den 20.april.
Annonse
Annonse