/ Blogg

”Me oui, it’s ok for me, but not for girls”

Må leses med den absolutt mest irriterende fransk/engelsk aksenten man klarer å oppdrive mens man ser for seg den aller sleskeste franske skiguiden som noen gang er spottet i de franske alper.

Sist oppdatert 29. januar 2015 kl 18.18

Vel, tenkte jeg, det er heldigvis ikke sånn i Norge, eller? Jeg ”datet” en kar som viste seg å være veldig god på ski, jeg er ikke personlig så radikal på plankene, men jeg har noen sesonger under beltet fra forskjellige land, så vi snakket naturligvis litt om ski. Da sa han ”men vi to kommer ikke til å stå mye på ski sammen”. Hm…er det kanskje litt franske følelser også i det norske skimiljøet?

Nå er jo dette bare små utdrag fra mitt lille liv, og jeg har mange kompiser som er glad i å gå på tur med oss jenter. I tillegg tror jeg det kan være noen små forskjeller mellom topptur-folket og skibakke-off-piste-folket, men her er det jo også forskjeller mellom kumbaya-my-lord-topp-tur folket og radikal-topptur folket. Det er derimot en annen historie. Jeg er altså ikke ute etter å snakke ned alle mannfolk eller noe slikt, men jeg kom bare på dette da jeg leste artikkelen til HP ”Velkommen til 2015”.

Stas! Flott! Supert! Det er vel og bra at dere tar opp temaet og ønsker et mer likestilt skimiljø. Men det er jo dere som sitter på høvdingetronen og kan gjøre noe med det. Jeg ser at HP har prøvd å redde dere litt inn med å på forkant si at dere allerede har fått kjeft for dette og at dere har gjort noen grep, men det er vel ikke god nok grunn til å lene seg tilbake å tenke at nå er deres jobb gjort, er det vel?

Jeg var en tur på Norefjell her om dagen, jeg satt i heisen med en venninne og under oss så vi noe som fylte mitt litte feministhjerte med en umåtelig glede. Det vi så var 3 jenter i 10 årsalderen rett under oss i heisen. De var ute på off piste-eventyr alene. Ingen gutter, ingen foreldre, bare 3 venninner. De finnes og de blir gode, men de trenger noen å se opp til, og det er deres jobb å gi dem dette!

Hvor er kvinnene i deres blad? Jeg ser bare guttenavn på redaksjonslisten. Jeg tviler sterkt på at dere ikke får inn en og annen kvinnelig søker. Hvor er hun? Hvor er jentene i podkastene deres? Hvor er jentene i artiklene deres om ”hvor er du nå (guttenavn)?”…osv. Jeg ser at dere i skrivende stund faktisk har lagt ut en jente-sak, det er en veldig god start, godt jobbet.

Hvis jeg har forstått det rett, er det veldig få kvinnelig utdannede fjellførere, men det skal i hvert fall finnes én, hvorfor ikke snakke med henne? Det finnes jenter som har skrevet bøker og blogger om sine sesonger i alpene, hva med å hente litt inspirasjon hos dem? Hva med et lite dypdykk i hvorfor det er et slikt kvinnesyn? Det finnes jenter som kjører ski, som er gode og som er inspirerende for andre. De trenger ikke være så radikale eller på all verdens landslag eller i filmer, de trenger bare være glad i ski. Kan dere finne dem? vi trenger dem!

Få løssnusen ut av skjegget og gjør 2015 til den beste vinterkolleksjonen av kvinnesyn, you can do it!

Med vennlige snøkrystaller

Skigudinnen Skade

Publisert 29. januar 2015 kl 18.18
Sist oppdatert 29. januar 2015 kl 18.18
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue