/ Blogg

Kom Mai du skjønne milde...

Mai er perfekt for topptur, en må bare ville...

Sist oppdatert: 16. mai 2016 kl 19.01
En, to, tre..Skogshornrenna, Skarvannfjellrenna, Nibbi...
En, to, tre..Skogshornrenna, Skarvannfjellrenna, Nibbi...

Hva gjør en på en nydelig maidag? Jo, opp kl 0530, lag kaffe, sitt 3 timer i bil til Hemsedal og ta av til Lykkja og deretter til Løkjestølane. Da lyser Skogshornrenna mot deg, en markert renne i hvitt omsluttet av mørkt fjell. På med utstyr og rask marsj mot renna, vekselvis over snø og lyng.

Ettersom det bratner til begynner jeg å kryssgå, mens jeg tenker på påsken for nærmere 25 år siden som jeg første gang bega meg opp renna. Den gang var dette regnet som klatretur, særlig hvis en la ut til høyre ¾ vei oppe i renna. Nok dagdrømming....! Jeg tar skiene på sekken og stegjerna fram. Så puster og peser jeg meg til topps.

Snøen er fin, på vei mot slusj så det er ingen grunn til å dvele. Med «elegante hoppsvinger…» tar jeg meg ned til den første steinen, hvor jeg møter en annen kar på vei opp. Greit å vite at en ikke er alene, i tilfelle…. Neste stein krever litt keitete klatring med ski på, men deretter er det bare å kose seg nedover.

Etter litt pause er det skia på sekken og trasking nordover mot renna ved Skarvan-fjell. Den er bred, ikke veldig bratt og passer perfekt for lange GS svinger nedover. Herlig!

Så ny runde med trasking med skia på sekken over mot Nibbi. Jeg begynner å kjenne det i beina så det går litt tregt opp mot 1717-punktet, som jeg liker best å kjøre fra. Det gir rom for mer variert skikjøring. De flotte rennene som ligger helt mot sør får være i fred i dag. Utmarsjen ville blitt kjedelig lang med så lite snø.

Jeg drar heller ut skiers right fra toppen, ned i en liten bowl, videre mot høyre og så en lang dragning mot venstre for å komme inn i den grunne renna til høyre for «halfpipen» under Nibbi. Nydelig slusjføre!

Turen avsluttes med noen raske kortsvinger over litt stein og kratt og ender opp med «full stop» midt i en bekk. Scarpastøveler er ikke til å vasse med….

Deretter kjører en 3 timer hjem og tar seg en øl! 

Publisert 15. mai 2016 kl 22.54
Sist oppdatert 16. mai 2016 kl 19.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen