Snøskred - alt om snøskred og skredfare

Artikler og nyheter om snøskred, og hvordan du kan unngå skred. Skal du på topptur må du alltid ta med den eventuelle skredfaren i beregninga.

Skal du snart ut på topptur anbefaler vi spesielt denne artikkelen om turplanlegging. Du kan også lese statistikk over når på døgnet flest skred har skjedd.

Men hva er egentlig et snøskred? Vi forklarer hva et snøskred er og hvorfor skredulykken skjer. Fri Flyt har også en samleside om skredtragedien i Tamok.

annonse
Hvordan vet jeg om det er skredfare?

Det viktigste er at du sjekker Varsom for å se skredfaren i området du er. Deretter er det viktig at du får kunnskap om skredterreng, slik at du vet om du ferdes i et farlig område. Da blir det også enklere å legge opp turer slik at du vet at du ikke er i skredfare.

Hva er et snøskred?
Hva bør jeg trene på for å unngå snøskred?

Du bør lese deg godt opp, slik at du kan gjøre vurderinger på tur. Men det er også viktig at du trener på å bruke skredutstyr. Her får du gode tips til hvordan du kan trene.

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen