Alt om vannsport

Fri Flyt tar vannsport på alvor. Her har vi samlet kategoriene fra det våte element. 

Surf

Surf er den reneste grenen av alle vannsporter, og får stadig dypere røtter - også her i Norge. Bølger helt fra Lofoten i nord, via Stadlandet, Jæren, Lista og Oslofjorden lokker ivrige surfere i vannet året rundt.

ØSTLANDET: Wes Shaftenaar treffer kokkerent på dag og timing en desemberdag på Saltstein. Foto: Christian Nerdrum
Les også

Windsurfing

Ikke noe annet folkeslag er mer glad i vind enn brettseilere. Følelsen av å plane over vannet i full fart, bare ved hjelp av vinden, er nærmest ubeskrivelig. Det finnes miljøer for brettseiling langs hele kysten av Norge, men windsurfing er temmelig teknisk, så det er mye å lære og sette seg inn i.

Les også

Kiting

Med kiten som en motor, kan den brukes til alt fra freestyle til langturer på snø eller vann. Det finnes et drøss av magiske kitespots fra Indre Oslofjord til Finnmark. Fri Flyt har saker om alt fra nybegynner til ekspert, både når det gjelder teknikk og valg av utstyr. 

STORT SPEKTER: Kiting er en en sport med utallige underdiscipliner. Foto: Duotone
Les også

Wingfoil og foil

Potensialet er uendelig, og følelsen unik: «Som å fly», sier de fleste som har kommet seg på foil. Antakelig er det wingfoil som vil bli den største grenen innen foil. Her får man kraft fra en håndhold vinge som ved hjelp av vinden gir nok krefter til å løfte utøveren opp på foilen. Det er mye teknikk, og en del utstyr å holde styr på, men Fri Flyt hjelper deg.

FLYR I LITE VIND: Mange tenker wingfoiling er et lettvindsalternativ til windsurfing, men etterhvert som man kommer i gang opplever man også hvor bra det fungerer når det blåser mye. (bildet Oda Johanne Stokstad Brødholt). Foto: Christian Nerdrum
Les også

Elvepadling

Elvepadling på sitt beste inneholder spennende stryk, gode kompiser, fin natur og sterke opplevelser. Norge trekker til seg entusiaster fra hele verden på grunn av våre eminente elver som Sjoa, Raundalselva, Susna, Buajuvet og Skogsåa. Vil du begynne med elvepadling, så anbefaler vi et kurs der du lærer padleteknikk og å gå inn og ut av bakevjer. Det er også fokus på sikkerhet. Det å komme seg inn og ut av båten er sentralt.

padling elvepadling elvepadle
Les også

Wakeboard

Enten du står bak båt eller kabel, så er wakeboarding en intens sport. Læringskurven er stupbratt og mestringsfølelsen enorm. Wakeboarding er også mer sosial enn de fleste andre vannsporter, fordi den innebærer flere pauser - enten når du henger ut på land mellom øktene på kabelbanen eller tar en pause i båten.

Les også

Wakesurf

Stadig flere båtfolk får øynene opp for wakesurfing. Har du en stor og tung nok båt, vil den kanskje kunne lage en stor nok bølge til å surfe på den. Det finnes utstyr som kan forvandle en helt vanlig daycruiser til en fantastisk bølgemaskin. En fantastisk, sosial lavterskel-aktivitet som krever litt mindre planlegging og tid enn vanlig surfing - såfremt du har tilgang på en båt.

Wakesurfing bak båt Christian Rustberggard
Les også
HVALER: Oda Johanne Stokstad Brødhold på solrike Ørekroken, Hvaler. Foto: Christian Nerdrum
Prosessene bak den termiske vinden

Blir det solgangsbris, eller!?

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen