/ Blogg

Hvor er alle jentene?

Hvorfor er det så få jenter i skimiljøet? Det er noe vi synes er veldig dumt.

Sist oppdatert 31. oktober 2015 kl 15.35

Hvorfor er det så få jenter? Hvor er alle jentene? Det er noe jeg lurer på.Vi kjører med bare gutta i løpet av skisesongen. Det er ingen andre jenter som er på likt nivå i Hemsedal. Vi finner selvfølgelig andre jenter rundt i resten av Norge som også er med på konkurransene og i resten av verden, men ingen i Hemsedal hvor vi er. For oss går det greit å kjøre med gutta, vi synes det bare er kult.

LES OGSÅ: BLOGG: Vårt eget "skigymnas"

Når vi kjører med gutta klarer vi å pushe oss selv mye mer for vi skal klare alt det gutta tørr å prøve på. Det er ikke sånn at bare guttene tørr å prøve å hoppe utenfor en større klippe. Men vi savner fortsatt jentene. Frikjøring er like mye en jentesport som guttesport men likevel er det vanskelig å finne andre jenter på vårt nivå, som vi synes det er morsomt å stå med og som forstår skispråket. Våre venner vil heller være hjemme og gå på kino, cafe og sminke seg. De skjønner seg ikke på oss, og hvorfor skal det være sånn?

LES OGSÅ: Drømmene mine

Mange tenker nok at det er lettere for guttene å bli gode på ski og at de har ting lettere tilgjenglig innenfor skimiljøet enn det vi jenter har. Men vi har akkurat like muligheter som guttene, akkurat som i alle andre idretter. Julie, Anniken og jeg er så heldige at vi er oppvokst med ski på bena og vi håper virkelig på at flere jenter vil komme inn i skimiljøet og forstå hvor fantastisk det er å stå på ski. Vi venter på dere!  

Les mer på: 

http://rombergjentene.playblogg.no

Av Hedda Romberg

Publisert 31. oktober 2015 kl 15.35
Sist oppdatert 31. oktober 2015 kl 15.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen