/ Blogg

Vårt eget "skigymnas"

Trampoline- og barmarkstrening med Andreas Åmli i Fredrikstad

Sist oppdatert: 28. oktober 2015 kl 08.45

Av Julie:
I går var vi på vår første barmarkstrening med skigjengen vår i Hemsedal. Vi er 10 stk, oss tre jentene og syv gutter, som sammen leier en egen turnhall for å trene oss opp til skisesongen som nærmer seg rett rundt hjørnet.

Meningen bak opplegget er å trene litt ekstra trampoline, skumgrop, trampet pluss koordinasjon, balanse og styrke nå før ski sesongen virkelig setter i gang. Med en ramme rundt frikjøring og parkkjøring vil Andreas Åmli, som vi er så heldige og ha fått som trener, gi oss tips og råd i forhold til frikjøringskonkurranser og jobbe litt med mental trening. Andreas har lang erfaring i både turn og frikjøring og har reist verden rundt og konkurrert og filmet på snowboard. Dette er en super mulighet for oss til å virkelig komme i form, lære oss noen nye triks og ikke minst ha det gøy sammen vi som står på ski.

Jeg syntes den første treningen var kjempe morsom og ikke minst lærerik. Vi har leid hele hallen, noe som virkelig er luksus. Denne gangen dro Andreas i gang med masse forskjellige øvelser for å se hvilke nivå vi ligger på, og hva vi trenger å bruke mer tid på. Jeg merket godt på meg selv at turn er noe jeg ikke har gjort mye. Jeg følte meg klumsete og stiv når det gjaldt basic øvelsene som araber, slå hjul og stå på henda. Men heldigvis var jeg ikke den eneste, og jeg er veldig åpen og villig til å lære.

Vi hadde mye fokus på balanse og kontroll i lufta. Vite hvor man er og klare å holde balansen i lufta helt ned til landingen, er en utfordring. Det er noe man må trene mye på for å mestre. Landingen er også ekstremt viktig at man har i orden, når det virkelig gjelder. Derfor øvde vi mye på det å stå stødig i landinga uten å enten få overspinn eller for lite spinn. Vi tok mange forskjellige saltoer igjennom treningen, og det jeg strevde mest med var å ta salto, og så før man lander snu seg 180 grader. Jeg hadde ikke nok kontroll i lufta til å vite når jeg skulle spinne så det endte med at jeg landet først saltoen, og snudde meg deretter rundt, mistet balansen og falt bakover.

Jeg ser virkelig fremover til å bli bedre i turn, både på basic og triks. Målet mitt er å sette høye bakover saltoer og lære meg flikkflakk. 

Les mer på rombergjentene.playblogg.no

Publisert 28. oktober 2015 kl 08.45
Sist oppdatert 28. oktober 2015 kl 08.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen