/ Blogg

Ingen vei tilbake

Når man har bestemt deg og setter utfor en fjellside, er det ingen vits i å se seg tilbake eller nøle lenger.

Sist oppdatert: 3. november 2015 kl 16.04

Dette er Romberg-jentene

Profilbilde-ny
  • En blogg av de tre Romberg-søstrene Anniken (14), Julie (14) og Hedda (17) fra Fredrikstad.

  • Handler om all typer og aspektever ved frikjøring, sett gjennom øynene til tre unge og håpefulle talenter.

  • Alle tre er ivrige skikjørere både på og utenfor konkurranser - hvor alle har vært på pallen i Hemsedal Junior Freeride.

  • Alle innleggene kan leses her.

Nå man først har bestemt seg så gjelder det å konsentrere seg om snøen og å puste. Tenke på det man skal gjøre og ikke noe annet. Det er viktig for om man klarer å holde seg på bena eller ikke. Når man først har bestemt seg, er det å trekke seg ikke et alternativ. Det er ikke lurt å ombestemme seg på hoppkanten. Det er da det går galt.

I freeridekonkurranser velger man en linje man skal kjøre ned en bratt urørt fjellside. Man velger ut hvilke hopp man skal ta og hvor man vil kjøre. Fart og kontroll er også utrolig viktig i en slik konkurranse. Hvor fort skal jeg komme inn på hoppet og hvor stor fart vil jeg ha når jeg lander? Vil jeg ha god nok tid til å vinne balansen igjen når jeg har landet? Slike spørsmål må man spørre seg selv før man setter utfor.

Man må ha alt klart, fordi når man støter ifra med stavene og skiene begynner å få fart, skal man være ferdig med å tenke, og bare ha fokus på seg selv og skiene. Farten skal være jevn. Brå bremsesvinger trekker mye ned i poeng. Man skal ha kontroll.

Det som gjør en slik konkurranse så morsom, er spenningen. Forskjellige fjellsider byr på så utrolig mange nye utfrodringer, og man vet aldri hvordan det er å kjøre en side før man gjør det. Det er også spennende å få vite poengsummen sin etter et godt run.

Jeg ser frem til å kjøre flere konkurranser i vinter, og jeg anbefaler alle unge som liker frikjøring å teste det ut. Det er kjempe gøy og ikke minst veldig sosialt!

Publisert 3. november 2015 kl 16.04
Sist oppdatert 3. november 2015 kl 16.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen