/ Blogg

#bullshit!

En gjeng godt voksne mannfolk står på elvebredden. De stirrer tilsynelatende på… ingenting. Helt til en av de løfter hånda og peker på en stor stein midt i elva. De andre nikker, og som i et taust rituale snur de seg og skritter bort til kajakkene. Hva i all verden foregår? Jo, det skal jeg si deg. Synfaring.

Sist oppdatert: 26. november 2015 kl 09.40

Synfaring er rett og slett beviset på at alle menn kan å kommunisere. Uten ord. (synfaring tilsvarer skikjøreren som står og kikker opp etter linja.) Ved hjelp av et finurlig kroppsspråk, guttural grynting og altså litt peking kan mannfolk bli enige om en hårfin linje ned et stupbratt stryk i ett eller annet gudsforlatt elvejuv.

Og det er nettopp derfor du kan finte tilbake med et ettertrykkelig ”bullshit!” når han mumler at han ikke forstår hva du mener med at kvalitetstid IKKE innebærer å se den nyeste filmen fra Substantial. Du kan si det litt høyere når samme mann kommer skrensende inn til familiemiddag med foreldrene dine, fremdeles iført padleklær og mer en tjue minutter forsinket, og stotrer frem at han har mista telefonen.

Alle, ja absolutt alle kajakkpadlere, kan kunsten å kommunisere hva det nå enn er de ser i en frådende elv, kun ved hjelp av et vitende blikk, et nikk eller to med hodet, en innbitt grimase og simulert gest som ser ut som den er tatt fra en pornofilm fra 80-tallet. Det er derfor du endelig kan skrike ”bullshit” for tredje gang når han ser opp på deg med hundeøyne og virker så opprinnelig lei seg for at den padleturen tok tre timer lengre enn forventa (for de hadde glemt å sjekke vannmåleren, nemlig). Telefonen er selvsagt mista igjen.

Neste gang han prøver å snike seg ut en fredelig søndagsmorgen, før du har våkna, for å rekke å padle TO elver, og uten å ha tatt bryet med å informere deg om planen, det er da du kan klaske det i bordet for fjerde gang: BULLSHIT!

Alle elvepadlere kan å kommunisere bedre enn de fleste samlivsterapauter, selv om de alltid bedyrer noe annet på tørr mark. Og ja, du har gjetta riktig – dette gjelder også for alle kvinnelige padlere.

Publisert 26. november 2015 kl 09.40
Sist oppdatert 26. november 2015 kl 09.40
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen