/ Alpene

Lenzerheide ble skistjernas topp 10 noensinne

Dennis Risvoll var mildt sagt begeistret for Lenzerheide i Sveits. Skianlegget er også kjent som et sykkel- og langrennssted, men Skipatruljen til Fri Flyt jaktet puddersnøen (S4E2).

Sist oppdatert 21. februar 2018 kl 17.35

Lenzerheide, januar 2018:

Direkte fra Disentis satte Skipatruljen, Øystein Aasheim, Dennis Risvoll og Henrik Gangsø kursen mot Lenzerheide. Enda en sveitsisk destinasjon som de senere årene har blitt nesten like kjent som et sykkel- og langrennsted som alpindestinasjon. Større enn Disentis, men fortsatt en god del mindre enn giganten og målestokken Engelberg. Ingen kunne huske å ha sett så mye herfra de senere årene, men undertegnede mener å ha fått med seg at superfotografen Mattias Fredriksson en gang i tiden løftet frem nettopp Arosa Lenzerheide som sin favorittplass i Alpene. Fredriksson, som har skåret full pott stort sett alle plasser som har en skiheis, burde man kunne stole på i en slik anledning. 

Snøværet fortsatte å falle i store flak. Håpet om å kanskje få et glimt av blå himmel var marginalt, men det er jo ikke lov å klage når snøen er god. Guiden vår Nicola Schmutz hadde kjørt med hvitt slør over hodet i hver eneste sving dagen i forveien. Snøen hadde (heldigvis?) lagt seg litt til det var vår tur. Forventningene stiger. Best å komme igang grytidlig og opp med en av de første gondolene. Du kjenner drillen. På slike dager koker det blant frikjørerne, og de som somler for mye, må ta til takke med oppkjørt snø. 

Men - hvor var det blitt av alle de andre? Var vi alt for tidlig? Hadde de stengt? Eller skulle det vise seg at dette stedet rett og slett har ramlet ut av radaren til verdens frikjørere? I løpet av de to dagene vi sto på ski i Lenzerheide så vi totalt fem- seks frikjørere, og møtte en annen. Det var i tillegg kompisen til guiden vår Nicola. 

Saken fortsetter under bildet

JACKPOT: Etter dag med hopping i skogen, kom solen fram i Lenzerheide. Da ble det tre timer med denne type kjøring. Ikke rart Dennis Risvoll & co var begeistra. Bilde: Bård Gundersen
JACKPOT: Etter dag med hopping i skogen, kom solen fram i Lenzerheide. Da ble det tre timer med denne type kjøring. Ikke rart Dennis Risvoll & co var begeistra. Bilde: Bård Gundersen

– Hva skjer her, Nicola? Vi har jo nesten ikke møtt noen andre? spør programleder gård Gundersen. 

– Vi har hatt fire dårlige snø-år, så da har folk funnet andre steder å stå på ski. 

– Engelberg? fortsetter Bård. 

– For eksempel. Men nå er det bra her, så da får vi håpe de kommer tilbake. Eller ikke, svarer Nicola med et glimt i øyet. 

Det var utgangspunktet for dagen. Alene i bakken og en solid base med masse nysnø som gjorde at vi kunne kjøre bunnløst hele veien ned til byen. Praktisk på en overskyet dag. De siste tre timene letter været slik at helt nye alpine områder åpner seg. Store, åpne flanker. Akkurat som du drømmer om. Snøen er fortsatt fantastisk, og stemningen nærmest euforisk. Ikke rart skiproffen Dennis Risvoll plasserer nettopp denne dagen som topp 10 i sin skikarriere. 

Denne sesongen av Skipatruljen har to stopp i Alpene, før Norge skal til Pers. Neste stopp er Jølster og Sunnfjord. Skipatruljen har allerede vært der og kan avsløre at det er mye spennende skiopplevelser i vente. Videre skal Skipatruljen Sirdal og Hornindal.  

Publisert 21. februar 2018 kl 17.35
Sist oppdatert 21. februar 2018 kl 17.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen