Endelig kommer den etterlengtede snøen også til Les Arcs!

Vetle Gangeskar og Gabel Andresen utnytter den som best mulig  og får to gode dager på ski.

Vetle får til tilbudet om et wildcard i FWQ 3-stjerners Bonneval og det tar ikke lang tid før duoen er på vei dit. Bonneval er ikke akkurat verdens navle og består for det meste av gamle steinhus, så det ender opp med at gutta sover i bilen som ekte skibumser.

Vetle kjører en bra linje og ender opp på 6. plass med fall på siste klippe.

– Det hadde blitt seier hvis ikke, oppsummerer gutta i bilen på vei tilbake til Les Arcs for flere fine skidager!

Mot slutten av filmen kommer Vetle og Hans Gabriel inn i et område med ustabil snø. Vetle kjører inn i et dalsøkk og løsner et relativt stort flak som dundrer videre nedover fjellsiden. Han kommer seg unna i tide, og slipper med skrekken.

– Selv om pudder er morro, så må man passe på, kommenterer Vetle om klippet fra ukas episode, der man kan se hvor lite som skal til før snøflakene løsner.

– Var det ikke nok faresignaler på vei inn i dette feltet til å stoppe opp?

– Det var full sol og skredfare 3. Ingen sperrebånd på vei nedover. Det var jeg som kjørte nederst og utløste skredet. Vi holdt oss på ryggen og prøvde å kjøre en skicut for å se om snøen løsnet, sier Vetle til Fri Flyt.

– Hva lærte dere av dette?

– Vi fikk alle tre en skikkelig wake up call om at det faktisk løsner store skred midt i anlegget

Nå er Guttakrutt på vei til Verbier for å se på juniorkonkurranse og Verbier Xtreme.

Nylig skrev Fri Flyt en sak om frikjøringsprofilene Jacob Wester og Krister Kopala som fikk tyn for å dele videoer med snøskredsituasjoner på instagram. Her svarer de på kritikken.