/ Alpene

Bondeheisene i Engelberg

Engelbergs best bevarte hemmelighet

Heisene som aldri var laget for skiturister, åpner opp for et puddermekka uten like. Fri Flyt ble med på tur i de sagnomsuste bondeheisene i Engelberg med den svensktalende, sveitsiske guiden Daniel Perret.

Sist oppdatert 16. januar 2023 kl 10.00

Når været blir for dårlig til skikjøring i høyfjellet, finnes det alternativer som sørger for at Engelberg blir enda mer komplett som freeride-destinasjon.

Bondeheisene i Engelberg-dalen er opprinnelig ikke laget for skiturister, men for en slant kontanter er du velkommen til å bruke de relativt spartanske heisene. For bøndene som ikke har vei til gården blir disse heisene brukt til mennesker, dyr, post og mat.

For vår del – i ærend av skikjøring og urørt puddersnø. 

Reportasjen til Bondeheisene i Engelberg ble gjort i 2017.

Guide er riktignok et must for å finne frem. Vår mann Daniel Perret fra engelbergmountainguide.ch kunne sakene sine, og han snakket til og med svensk.

Med på eventyret var innflytter Janicke Svedberg , skistjerna Johan Jonsson og programleder i Skipatruljens Bård Gundersen. Det ble en (lang) dag utenom det vanlige blant Engeberg-dalens skoger og åkre. 

Her finner du mer av Skipatruljen:

Publisert 17. mars 2017 kl 09.23
Sist oppdatert 16. januar 2023 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
Rando i alpene

Vinter-rommet

gutt som hopper på ski i skog pg pudder
Sjeldent pudderføre i Alpene

En smak av gamle dager i Østerrike

OMSTRIDT: Det vakte sterke reaksjoner da det ble brukt gravemaskin på en krympende isbre i Sveits for å lage skiløype. Nå viser det seg at arrangøren har gravd utenfor det tillatte området. Foto: Sébastien Anex/ 20minutes.ch
Arrangør innrømmer feil

Gravde utenfor tillatt område

SORIA MORIA: Som eit lysande slott ligg Kröntenhütte unde store fjell. Turen opp til hytta er bratt, vi er framme først i kveldinga.
Hytte til hytte i Sveits

– Får DNT til å bleikne

PÅDRAG: Vetle Gangeskar sender stort i Nendaz.
Guttakrutt ep. 10

– Nok et nederlag

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen