Når været blir for dårlig til skikjøring i høyfjellet, finnes det alternativer som sørger for at Engelberg som freeride-destinasjon blir komplett. Bondeheisene i Englberg-dalen er opprinnelig ikke laget for skiturister, men for en slant kontanter er du velkommen til å bruke de relativt spartanske heisene. For bøndene som ikke har vei til gården blir disse heisene brukt til mennesker, dyr, post og mat. For vår del – i ærend av skikjøring og urørt puddersnø. 

Annonse

Guide er riktignok et must for å finne frem. Vår mann Daniel Perret fra engelbergmountainguide.ch kunne sakene sine og han snakket til og med svensk. Med på eventyret var innflytter Janicke Svedberg, skistjerna Johan Jonsson og programleder i Skipatruljen Bård Gundersen. Det ble en (lang) dag utenom det vanlige blant Engeberg-dalens skoger og åkre. 

SKIPATRULJEN

I denne sesongen av Skipatruljen reiser Fri Flyt med programleder Bård Gundersen til en rekke skisentre for å sjekke tilstanden. Først ut er Andermatt og Engelberg. Hjemme i Norge står blant annet Voss Resort, Jølster og Sogn Skisenter på ønskelista. 

Her finner du alt av Skipatruljen