Vinteren i Narvik har vært en sørgelig affære med to heftige stormer som ikke bare har blåst bort snøen, men revet i filler heiser og bygg som har måttet gi etter for naturkreftene. 

Det var frem til nå. 

I løpet av en natt blir alt snudd på hodet. 30-40 centimeter kjærkommen puddersnø faller fra oven. Et iskledd fjell har holdt skifolket i nord skuffet gjennom nesten hele vinteren. De hadde nesten gitt opp. Men så. Snakk om comeback, snakk om å reise kjærringa. Pang, sa det!

Om det var flaks eller fornemmelse for snø om gjorde at Fri Flyt befant seg på Narvikfjellet akkurat i det vinteren endelig hadde tatt seg sammen, forblir spekulasjoner. Her kan du lese vår guide til Narvikfjellet skisenter!

Men vi var nå der da det skjedde. Og det var Ronny Dahl også. Selvsagt. Narviks store helt. Om det er noen som kjenner dette fjellet, så er det ham. Vi lot oss villig guide fra topp til tå. Skipatruljen fikk riktignok ikke se dette sagnomsuste fjellet i all sin prakt, med 360 graders utsikt til verdens vakreste land, men vi fikk oppleve en skogskjøring vi ikke visste eksisterte - verken i Narvik eller noe annet sted i Norge. 

Som om ikke det var nok, kan vi legge til at det siden helgen har det kommet enda mer snø. For de som har tenkt seg nordpå i påsken har vi bare en ting å si: gled dere! Her finner du alle sakene vi har laget fra Narvik tidligere.

SE OGSÅ: Myrkdalen

SE OGSÅ: Stranda

SE OGSÅ: Monterosa

SE OGSÅ: Heliski

SKIPATRULJEN

I programserien «Skipatruljen» reiser Fri Flyt med programleder Bård Gundersen på værvarsel til norske og utenlandske skisentre for å sjekke tilstanden.