/ Narvik

Støtter alpin-VM i Narvik med 280 millioner kroner

Regjeringen vil stille opp med hele garantisummen på 280 millioner kroner for at alpin-VM i Narvik skal bli gjennomført.

Sist oppdatert: 31. mai 2021 kl 09.54
Alpin-VM Narvikfjellet Narvik
VM: Alpin-VM kan bli en realitet i Narvik i 2027 etter støtte fra regjeringen. Foto: Rune Dahl
Lesetid: 2 minutter

– Narvik kan stille opp med noe helt unikt. Her har du fjord, fjell og by kombinert i en naturskjønn pakke. Narvik sine planer setter Norge på kartet som en konkurransedyktig kandidat, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) i en pressemelding søndag kveld.

Der ble det klart at regjeringen vil støtte alpin-VM i Narvik med hele garantisummen på 280 millioner kroner. Det er et stort steg i retning av at planene om å samle verdens beste skikjørere i Narvik kan gjennomføres.

Allerede i 2016 ble det klart at Narvik ville søke om alpin-VM, etter at skianlegget Narvikfjellet har gått gjennom en stor oppgraderinger - blant annet med ny gondol.

Det verdensmesterskapet i 2027 det søkes om, og dersom FIS velger Narvik vil det være første gang konkurransen gjennomføres i Norge.

– Et slikt mesterskap med spektakulære løyper mellom fjell og fjord, har ikke ski-verden sett før. Jeg visste det fra før, men etter befaringen denne helga er jeg 100 % overbevist, sier Raja.

Styreleder i Narvikfjellet, Eirik Frantzen, er naturlig nok også glad for bidraget.

– Kulturministerens melding er meget gledelig. Statens bidrag er en utløsende faktor for fullfinansiering, og vi vil jobbe videre med det, sier styreleder i Narvikfjellet Allmenn, Eirik Frantzen.

Første mulighet for godkjennelse av planene fra FIS er 26. mai 2022.

Publisert 31. mai 2021 kl 09.54
Sist oppdatert 31. mai 2021 kl 09.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen