– Narvik kan stille opp med noe helt unikt. Her har du fjord, fjell og by kombinert i en naturskjønn pakke. Narvik sine planer setter Norge på kartet som en konkurransedyktig kandidat, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) i en pressemelding søndag kveld.

Der ble det klart at regjeringen vil støtte alpin-VM i Narvik med hele garantisummen på 280 millioner kroner. Det er et stort steg i retning av at planene om å samle verdens beste skikjørere i Narvik kan gjennomføres.

Allerede i 2016 ble det klart at Narvik ville søke om alpin-VM, etter at skianlegget Narvikfjellet har gått gjennom en stor oppgraderinger - blant annet med ny gondol.

Det verdensmesterskapet i 2027 det søkes om, og dersom FIS velger Narvik vil det være første gang konkurransen gjennomføres i Norge.

– Et slikt mesterskap med spektakulære løyper mellom fjell og fjord, har ikke ski-verden sett før. Jeg visste det fra før, men etter befaringen denne helga er jeg 100 % overbevist, sier Raja.

Styreleder i Narvikfjellet, Eirik Frantzen, er naturlig nok også glad for bidraget.

– Kulturministerens melding er meget gledelig. Statens bidrag er en utløsende faktor for fullfinansiering, og vi vil jobbe videre med det, sier styreleder i Narvikfjellet Allmenn, Eirik Frantzen.

Første mulighet for godkjennelse av planene fra FIS er 26. mai 2022.