– Vi har varslet Norges Skiforbund om at vi har ambisjoner om å søke. Vi har allerede startet en dialog om hva som kreves, og utreder saken nå, sier Narviks ordfører, Rune Edvardsen (Ap) i en pressemelding fra Narvik Slalåmklubb.

Ifølge pressemeldingen foreligger det planer om å investere 250 millioner kroner i skianlegget. Allerede foran denne sesongen hadde skisenteret investert 30 millioner kroner i snøproduksjon. Utbyggingen skal skje i tre faser, og pengene skal bli brukt i løpet av få år.

Nå ønsker man altså å få verdens største alpinstjerner til skisenteret i 2025. Før den tid skal de arrangere NM, og håper også på eurocup og verdenscup. Norgesmesterskap arrangeres allerede kommende sesong.

– Narvikfjellet og Narvik er midt i blinken for unike arrangement og unike TV-bilder. Allerede kommende NM vil vise det. Det må bli tidenes NM, sier ordføreren.

Det er likevel en lang vei til et VM kan bli tildelt. Først skal en søknad behandles av forbundets alpinkomite, skiforbundets styre og skitinget, før mai 2018. Ett år etter skal søknaden sendes FIS, som tildeler i juni 2020.