/ Narvik

Nå har utbyggingen av Narvikfjellet startet

180 millioner kroner skal brukes på å gjøre Narvikfjellet til et ledende anlegg i Norge- og nå har utbyggingen startet.

Sist oppdatert: 2. oktober 2015 kl 13.01
BYGGER: I Narvikfjellet er utbyggingen allerede i gang, og det er mye i vente framover. Foto: Narvikfjellet
BYGGER: I Narvikfjellet er utbyggingen allerede i gang, og det er mye i vente framover. Foto: Narvikfjellet
Lesetid: 2 minutter

– I år er det full etablering av en 5,5 kilometer lang rørgate og et helautomatisert snøproduksjonsanlegg til 20 millioner kroner. Nå kan vi øke vannkapasiteten til 200 liter i sekundet, forteller daglig leder ved Narvikfjellet Skisenter, Harald Kuraas til Fri Flyt.

I fjor sommer kunne Fri Flyt melde om Narvikfjellets massive utbyggingsplaner. Der ble det sagt at utbyggingen skulle skje i tre faser- og at det totalt da ville bli investert 180 millioner kroner. Nå er fjellet i fase en, som i første omgang vil bety en snøgaranti fjellet aldri før har hatt. Det er viktig for et område som har slitt med uberegnelige forhold.

– Nå kan vi garantere snø til vinteren, og har et mål om å åpne 21. november i år. Til neste år kan vi åpne enda tidligere igjen, forteller Kuraas.

Han mener skianlegget nå har eliminert et av sine største problemer.

– Det gamle anlegget har gjort at det har vært vanskelig å åpne før nyttår, for etter kulda kommer alltid mildværet her. Det problemet er nå borte.

– Du gleder deg vel til sesongstart nå?

– I Narvik selger vi pluss/minus 3000 sesongkort, så for å si det sånn: Jeg tror de gleder seg vel så mye som meg, humrer Kuraas.

Etter at rørgata og snøproduksjonsanlegget er satt denne sesongen vil anlegget prioritere en helt ny seksseters skiheis før sesongen 2016/2017. Da vil de også sette opp lys i tredjebakken. I perioden 2018-220 vil det settes opp ny gondolbane, samtidig som den gamle fremdeles går.

Publisert 2. oktober 2015 kl 13.00
Sist oppdatert 2. oktober 2015 kl 13.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen