– Vi åpner klokka 17 freder og gleder oss veldig til det, sier Helle Holt ved Narvikfjellet Skisenter.

Denne uka har det vært kaldt nok til å produsere snø, og skisenteret har lagt en solid kunstsnøsåle i anlegget. Denne helga er det en heis 1 og Førstebakken som åpner, mens snøkanonene jobber med å snølegge flere nedfarter. Det har også kommet 15 cm villsnø, og det ventes mer i løpet av de neste dagene. 

– Åpningen er basert på kunstsnø, da vi kun har fått 15 cm natursnø så langt i vinter. Men det meldes om mye nedbør i form av snø i uka som kommer, og da åpner vi flere heiser og nedfarter fortløpende, sier Holt, som er glad for å kunne åpne anlegget relativt tidlig i år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skjermbilde 2016-11-25 kl. 09.16.46
Skjermbilde 2016-11-25 kl. 09.16.46

PROGNOSENE: Slik ser neste uke ut for Narvikfjellet, ifølge Fri Flyts snøvarsel.

Holt venter mellom 200 og 300 til bakken i åpningshelga, og tradisjonelt er det først og fremst lokale entusiaster som kommer den første helga.

Framover mot jul kjøres det også flere arrangementer i Narvikfjellet. Onsdag 30. november arrangerer snowboardklubben i Narvik sin sesong-kickoff, med pølser, smårails og snowbaordfilm på storskjerm. Tirsdag 6. desember og mandag 12. desember arrangeres skredkurs med Magnus Strand fra Narvik Mountain Guides. 

I tiden framover kan skianlegget også glede seg over gode snøforhold. Fram mot neste helg skal det snø opp mot en en halv meter.