/ Narvik

Narvikfjellet sesongåpner - har nysnø i vente

Narvikfjellet åpner for sesongen i dag, og skilter med gode forhold.

Sist oppdatert: 25. november 2016 kl 09.18
ÅPNER: Fredag sesongåpner skianlegget. Foto: Narvikfjellet Skisenter
ÅPNER: Fredag sesongåpner skianlegget. Foto: Narvikfjellet Skisenter
Lesetid: 2 minutter

– Vi åpner klokka 17 freder og gleder oss veldig til det, sier Helle Holt ved Narvikfjellet Skisenter.

Denne uka har det vært kaldt nok til å produsere snø, og skisenteret har lagt en solid kunstsnøsåle i anlegget. Denne helga er det en heis 1 og Førstebakken som åpner, mens snøkanonene jobber med å snølegge flere nedfarter. Det har også kommet 15 cm villsnø, og det ventes mer i løpet av de neste dagene. 

– Åpningen er basert på kunstsnø, da vi kun har fått 15 cm natursnø så langt i vinter. Men det meldes om mye nedbør i form av snø i uka som kommer, og da åpner vi flere heiser og nedfarter fortløpende, sier Holt, som er glad for å kunne åpne anlegget relativt tidlig i år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skjermbilde 2016-11-25 kl. 09.16.46
Skjermbilde 2016-11-25 kl. 09.16.46

PROGNOSENE: Slik ser neste uke ut for Narvikfjellet, ifølge Fri Flyts snøvarsel.

Holt venter mellom 200 og 300 til bakken i åpningshelga, og tradisjonelt er det først og fremst lokale entusiaster som kommer den første helga.

Framover mot jul kjøres det også flere arrangementer i Narvikfjellet. Onsdag 30. november arrangerer snowboardklubben i Narvik sin sesong-kickoff, med pølser, smårails og snowbaordfilm på storskjerm. Tirsdag 6. desember og mandag 12. desember arrangeres skredkurs med Magnus Strand fra Narvik Mountain Guides. 

I tiden framover kan skianlegget også glede seg over gode snøforhold. Fram mot neste helg skal det snø opp mot en en halv meter.

Publisert 25. november 2016 kl 09.18
Sist oppdatert 25. november 2016 kl 09.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen