Første stopp for Skipatruljen 2017 er sveitsiske Andermatt. Billettene ble bestilt et par uker i forkant og de fleste værsider ble bekymringsfullt besøkt opptil flere ganger om dagen. Programleder Bård Gundersen får med seg frikjører Kjetil Isaksen og retter skituppene sørover. 

Snøen har nemlig latt vente på seg i de fleste områder i Alpene denne vinteren. Mange steder er det fortsatt snøfritt, men vi var heldige. Med en tørkeperiode på rundt to måneder løsnet det endelig. Også i Andermatt. 

Annonse

Programleder Bård Gundersen fikk med seg frikjører Kjetil Isaksen på eventyret. To dager fikk de stått på ski i Andermatt Sedrun og blitt godt kjent med de nedre deler av det omfattende anlegget med god hjelp fra

FlorianTresch i andermatt-guides.ch. Vær, vind og dårlig sikt gjorde at de dessverre ikke fikk oppleve det Andermatt er mest kjent for; det alpine potensialet fra Gemsstock (2961 moh). Store, åpne flanker som strekker seg i alle himmelretninger. Det får bli neste gang. Pulverschnee fant de likevel, selv om snøbasen til tider var tynnere enn foretrukket. Se filmen. 

I neste episode reiser Skipatruljen til Engelberg og møter den svenske frikjøringslegenden Johan Jonsson.

SKIPATRULJEN

I denne sesongen av Skipatruljen reiser Fri Flyt med programleder Bård Gundersen til en rekke skisentre for å sjekke tilstanden. Først ut er Andermatt og Engelberg. Hjemme i Norge står blant annet Voss Resort Bavallstunet, Jølster og Sogn Skisenter på ønskelista. 

Her finner du alt av Skipatruljen