NB: Episoden er opprinnelig fra februar 2016, men er nå republisert.

Med morgenførste fly fra Oslo til Ålesund har programleder Bård Gundersen og Fri Flyts utsendte en skummel plan om å rekke over fire skisentre i Sunnmørsalpene på like mange dager.

Annonse

Med det såkalte Alpepasset i lomma, kan du velge og vrake mellom åtte spennende skisteder i dette området. Uvær og dårlig sikt gjør at det er like fornuftig å begynne lavt - i havet på Stadlandet. 

Til fordel for byliv og typiske A4-jobber møter vi den tidligere snowboardproffen Mads Jonsson som har flyttet til Stadlandet og fått så mange baller i lufta at vi knapt skjønner han har tid til å ta oss imot.

Et par dager senere skal nemlig det nye slakteriet hans inspiseres av mattilsynet, og før den tid skal gulv og vegger males med epoxy. Samtidig som at Stad Surfing, som han driver med Torkild Strandvik, også har sine daglige plikter.

For ikke å snakke om hovedgrunnen til at vi er her, Harpefossen Skisenter, hvor Mads også har tatt på seg ansvar, og der vi kanskje en gang i fremtiden kan drive med catskiing. 

Den episoden kommer først neste gang, men først skal vi ut og surfe litt. 

SKIPATRULJEN

I programserien «Skipatruljen» reiser Fri Flyt med programleder Bård Gundersen til norske skisentre for å sjekke tilstanden. Årets sesong er dedikert Vestlandet og spesielt de åtte anleggene du kan kjøre med et felles Alpepass.