Hjem
 / Surf
 / En skipatrulje på surfetur til Ervika og Stadtlandet

En skipatrulje på surfetur til Ervika og Stadtlandet

Før Skipatruljen til Fri Flyt kommer seg til fjells, tar de en tur innom Stadlandet og hekter opp med snøbrettlegenden Mads Jonsson - for å surfe (S2E1)

Sist oppdatert 30. juli 2021 kl 10.22

NB: Episoden er opprinnelig fra februar 2016, men er nå republisert.

Med morgenførste fly fra Oslo til Ålesund har programleder Bård Gundersen og Fri Flyts utsendte en skummel plan om å rekke over fire skisentre i Sunnmørsalpene på like mange dager.

Med det såkalte Alpepasset i lomma, kan du velge og vrake mellom åtte spennende skisteder i dette området. Uvær og dårlig sikt gjør at det er like fornuftig å begynne lavt - i havet på Stadlandet. 

Til fordel for byliv og typiske A4-jobber møter vi den tidligere snowboardproffen Mads Jonsson som har flyttet til Stadlandet og fått så mange baller i lufta at vi knapt skjønner han har tid til å ta oss imot.

Et par dager senere skal nemlig det nye slakteriet hans inspiseres av mattilsynet, og før den tid skal gulv og vegger males med epoxy. Samtidig som at Stad Surfing, som han driver med Torkild Strandvik, også har sine daglige plikter.

For ikke å snakke om hovedgrunnen til at vi er her, Harpefossen Skisenter, hvor Mads også har tatt på seg ansvar, og der vi kanskje en gang i fremtiden kan drive med catskiing. 

Den episoden kommer først neste gang, men først skal vi ut og surfe litt. 

SKIPATRULJEN

I programserien «Skipatruljen» reiser Fri Flyt med programleder Bård Gundersen til norske skisentre for å sjekke tilstanden. Årets sesong er dedikert Vestlandet og spesielt de åtte anleggene du kan kjøre med et felles Alpepass. 

Publisert 30. juli 2021 kl 10.22
Sist oppdatert 30. juli 2021 kl 10.22
Relaterte artikler
Bunker Speckles - Clark Gables stesønn

Den elleville historien om surfingens Elvis Presley

De som lever av bølgene

Her går drømmer i oppfyllelse

DEN FANTASTISKE MESTRINGSFØLELSEN: Mathilde Myrhaug, 12 år. Surf er aktivitet alle aldre har glede av. Foto: Audun Holmøy Røhrt
Slik får du de minste med i vannet

15 tips til en vellykket surfopplevelse med barn

Punp fart
Lær deg å pumpe surfbrettet

Finn toppfarten når du surfer

INN I RØRET: Hvis det skulle finnes muligheter for å finne skygge i tuben, så kan du regne med at Wes Schaftenaar finner en løsning. Bilde: Hallvard Kolltveit
Slik gjør du din første tube

– Ja, vi har disse bølgene i Norge

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue