NB: Episoden er opprinnelig fra februar 2016. Siden den tid har catskiing vært et svært omdiskutert tema. Her kan du se siste utvikling i saken.

Skipatruljen til Fri Flyt fortsetter sin ferd på Vestlandet. Etter en forfriskende start i bølgene på Vestkapp og Stad, er første skianlegg på listen Harpefossen. Den relativt ukjente perlen som mest av alt er kjent for sine planer og drømmer om utbredt satsning på catskiing. Fri Flyt har fått en grundig innføring i hvordan det ligger an av pådriver og snowboardikon Mads Jonsson. Jonsson flyttet til dette området for noen år siden på grunn av de unike mulighetene for å kombinere surf og snowboard. Nå er han blant annet medeier i Stad Surfing, eier av en gård med villsau og kommende slakteri. Engasjementet rundt Harpefossen blir som en bigesjeft.

Fri Flyt fikk ganske fine forhold for et par uker siden, men de som skulle være så smarte å komme på besøk i disse dager, vil få et minne for livet. I slutten av filmen ser du også det lokale freeridetalentet Martin Gilleshammer pumpe pudder i dag (fredag 25. februar). Mads var også med denne dagen, men må ut med metalldetektoren for å finne GoPro-en som forsvant et sted i den to meter dype nysnøen.

SKIPATRULJEN

I programserien «Skipatruljen» reiser Fri Flyt med programleder Bård Gundersen til norske skisentre for å sjekke tilstanden. Årets sesong er dedikert Vestlandet og spesielt de ni anleggene du kan kjøre med et felles Alpepass.