Harpefossen skisenter

Med et lovlig catskiing-tilbud og ypperlig terreng, er lille Harpefossen ved Nordfjordeid et anlegg som kan gi deg de store freeride - opplevelsene.

Sist oppdatert: 16. oktober 2021 kl 12.00
Harpefossen skisenter freeride offpiste alpint ski snowboard anlegg
Karsten Gefle dropper klipper i Harpefossen. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 3 minutter

Like ovenfor Nordfjordeid, en kort kjøretur nordover inn i det som heter Hjelmelandsdalen, ligger Harpefossen skisenter - et lite anlegg med et stort tilbud. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Fra å være et entusiast-drevet og dugnadsbasert småanlegg har kremmerånden kommet over Harpefossen de siste årene, de har både fått nye heisløp og innvilget drift av catskiing i anlegget.

 

Løypekart og snøforhold

Harpefossen skisenter freeride offpiste alpint ski snowboard anlegg
Smilefjeset markerer parken på løypekartet til Harpefossen skisenter.

To heiser betjener det store, åpne området over tregrensa, og innimellom trærne finner du mye fint terreng. Både slakt og bratt - Harpefossen har mye å by på!

Parksatsingen er aldri særlig mye å skryte av i anlegg som dette, og Harpefossen har ingenting som skiller seg ut på parkfronten.

Furuhogane (i bunnen av heisen til høyre på løypekartet) er en mer moderne bunnstasjon/varmestue enn den enkle varmestua i bunnen til venstre.

Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Harpefossen skisenter.

 

Offpiste og topptur

Går du ski venstre nedover mot skogen fra toppen av hovedheisen, får du gode 500 meter med tilgjengelig åpent landskap og prima skogskjøring ned igjen til transportløypene. 

Du finner også fint åpent terreng på Kjenndalen-sida, og om du peker skia rett nedover ski høyre fra toppen her finner du også mye bra.

Det som derimot gir de store opplevelsene i Harpefossen, er å utnytte potensialet i terrenget med feller eller ved å benytte seg av catskiing-tilbudet i anlegget.

Det finnes flere fantastiske topper lett tilgjengelig fra øverste heis. Storegga er veldig lett å gjøre laps på, med drøye kvarter-tjue minutt opp fra heisen på feller.

Alternativene for litt lengre turer og mer urørte nedkjøringer er Ljosuregga, Vardegga og Blåfjell.

 

Fri Flyt - reportasjer

Her er Skipatruljen på besøk i anlegget for første gang i sesong 2 av serien!

Skipatruljen kom tilbake etter at anlegget fikk på plass Catskiing, som de testet her!

Her er en fin sak med bilde og video fra en drømmedag i Harpefossen!

Her finner du alle sakene vi har laget om Harpefossen tidligere.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Harpefossen skianlegg befinner seg omtrent 15 minutters kjøring fra Nordfjordeid med bil. Her finner du anlegget på google maps. Det finnes ingen alternativer med kollektivtransport.

Overnatting finnes på lokale Harpefossen hotell eller på Smørdal camping. Ellers er Nordfjordeid en av disse vestlandsperlene med litt ekstra kulturtilbud, bl.a. et operahus (!) og god stemning på utestedet Magnifikk.  

Harpefossen skisenter Nordfjordeid

harpefossen.no

57 86 25 50

Antall heiser: 7

Antall nedfarter: 13

Lengste nedfart: 3000 m

Høydeforskjell: 550 m

Heiskort: 400 kroner

Hvor:  91 km fra Ålesund, 111 km fra Førde, 130 km fra Sogndal, 281 km fra Bergen, 355 km fra Trondheim, 460 km fra Oslo

Publisert 16. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 16. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen