– Det frister selvsagt veldig mye. Jeg ser jo hvor mye det har hjulpet Tiril å vinne her. Alt blir så mye mer tilrettelagt med tanke på sponsorer, og det håper jeg at jeg selv kan oppleve, sier Johanne Killi til Fri Flyt i Aspen.

Fredag klokken 20.30 norsk tid kjører hun sin aller første slopestyle-finale i X Games etter å ha fått plassen fra en skadet Kaya Turski.

Annonse

Selv om Killi allerede har imponert i en rekke konkurranser, med blant annet 4.-plass i Dew Tour og gode resultater i verdenscupen, har hun til gode å vise seg frem i det største sirkuset av alle – X Games i Aspen.

Hun beskriver følelsen av å være her som uvirkelig.

– Vi får alt tilrettelagt her. Det er ekstremt stort bare å være i Aspen, egentlig.

Er du klar for helga i Aspen? Slik følger du X Games-helga

Vil du få med deg alt om årets X Games? Følg Fri Flyt og Playboard på Facebook!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

johan
johan

TRENT: Johanne Killi på trening i X Games-parken. Foto: Nor Freeski / Christopher Frankum

– Ikke langt unna

I fredagens slopestyle-konkurranse møter hun blant annet lagvenninne Tiril Sjåstad Christiansen og supertalentet Kelly Sildaru.

– Jeg føler ikke at jeg er så langt unna nivået til de andre her. Men jeg tenker ikke så mye på presset rundt her. Jeg tenker på det jeg skal gjøre selv, og hvordan jeg skal klare å gjennomføre det.

– Hvor langt kan det holde?

– Jeg kan komme på pallen med runnet jeg har planlagt. Det tror jeg, sier Killi.

Vennskapet mellom Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi har tidligere blitt omtalt i Fri Flyt. I sesongoppkjøringen sa Sjåstad Christiansen at «det betyr mye mer enn jeg hadde trodd».

– Det betyr veldig mye å å ha med Johanne. Vi har det så gøy. Når vi er å trening kjører vi vårt eget løp, og når vi er ferdig der så har vi det kult sammen. Vi prøver å hjelpe hverandre så mye som mulig, sier Sjåstad Christiansen om venninnen og konkurrenten.

(Artikkelen fortsetter under filmen)

PARKEN: Se de norske kjørerne teste X Games-parken her. Foto: Nor Freeski / Christopher Frankum

– Alt kan skje

Mens Killi debuterer i X Games-sirkuset, gjør Tiril comeback som medaljevinner fra 2013.

Sportssjef for de norske freeskierne, Christopher Frankum, tror fredagens finale er åpen.

– Alt kan skje. Jeg tror Johanne er veldig sugen på å slå Tiril. Johanne har kjørt bra, og hun er gira på å lære seg noen nye triks. Hun har en god plan for hvilke triks hun skal gjøre. Hun er sterk og stabil på rails. Det gjelder å tenke smart og kjøre reint. Det er det vi ser gir mest uttelling. Det lover bra, sier Frankum.

– Hvordan er det å ha med Johanne til Aspen?

– Det er morsomt med Johanne. Tiril og Johanne har blitt en superduo, og blir arge konkurrenter nå. Hun blir litt som Tiril var i 2013, selv om hun allerede har bemerket seg litt. Folk vet hvem hun er, og vet at hun kjører bra.  

Kvinnenes slopestyle-finale ser du klokken 20.30 på TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo.