/ Twintip

Norsk storeslem i Silvaplana!

Felix Usterud og Tiril Sjåstad Christiansen vant dagens verdenscuprunde i slopestyle i sveitsiske Silvaplana, og Usterud sikra seg sammenlagtseieren i verdenscupen!

Sist oppdatert: 14. mars 2015 kl 17.29
VINNERNE: Felix Usterud tok sin første seier i en stor internasjonal konkurranse lørdag, og vant i tillegg verdenscupen sammenlagt. Da ble det en gratulasjons-smask fra Tiril Sjåstad Christiansen på toppen av pallen. Foto: Tore Meirik
VINNERNE: Felix Usterud tok sin første seier i en stor internasjonal konkurranse lørdag, og vant i tillegg verdenscupen sammenlagt. Da ble det en gratulasjons-smask fra Tiril Sjåstad Christiansen på toppen av pallen. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 3 minutter

– Det er ganske uvirkelig egentlig, dette hadde jeg ikke sett for meg i det hele tatt. Det er så digg at jeg ikke finner ord, sier mannen som ifølge FIS er verdens beste slopestylekjører denne sesongen.

LES OGSÅ: Tidenes comeback?

Sammenlagtseier

Etter 9. plass i den første verdenscuprunden i Park City og seier i dag, gikk Felix Usterud til topps i sammendraget –i en verdenscup som ble avgjort på bare to konkurranser.

– Jeg vil ikke si jeg er verdens beste slopestylekjører. Er jo ranka som det ifølge FIS, men jeg tar ikke på meg at jeg er verdens beste slopestylekjører, sier Usterud, som ikke ante at han hadde sjangs på sammendraget før konkurransen i Silvaplana.

felix_mute
felix_mute

BÅNNSOLID: Felix Usterud leverte dagens to beste run i Silvaplana, og er ifølge det internasjonale skiforbundet (FIS) verdens beste slopestylekjører. Foto: Tore Meirik

Dobbelgrab for første gang

Men i dag var han suverens best. Hans to siste av de tre finalerunsa var begge gode nok til seier. En dobbel mutegrab på dobbelcork 12´ern på det andre hoppet var nøkkelen til den høyeste scoren på siste run –et triks han aldri hadde gjort før.

– Jeg landet andrerunnet veldig bra, og da var det ikke så farlig om jeg falt i siste run. Da prøvde jeg på denne grabben, og det er ikke så veldig vanskelig å legge på enda en hånd midt i trikset, og det gikk jo veldig bra!

– Trodde du på sammenlagtseier før konkurransen?

– Jeg ante ikke at jeg var i nærheten av sammenlagtseieren, men flere snakka om det før finalen, og så skjedde det!

LES OGSÅ: Felix best

Killis første pallplass

Også i jenteklassen ble det an vanvittig norsk dag. Tiril Sjåstad Christiansen serverte det råeste comebacket noensinne fra en norsk freeskiutøver, og vant finalen –se egen sak. Men sammen med henne på pallen sto Johanne Killi fra Dombås, som tok sin første pallplass i en stor konkurranse lørdag.

– Helt ubeskrivelig! Dette er mitt andre worldcup renn og det er helt sjukt å komme så høyt oppe! Jeg trodde aldri jeg skulle nå så langt så fort, sier Johanne.

johanne-sw5
johanne-sw5

I VERDENSTOPPEN: Johanne Killi har etablert seg blant verdens beste freeskijenter på rekordtid. Foto: Tore Meirik

Tre nordmenn på pallen i sammendraget

Svenske Emma Dahlström ble nummer to, og hun vant også verdenscupen sammenlagt, foran Tiril på andre og Johanne på tredje.

I guttas slopestyle-verdenscup ble OL-vinner Joss Christensen nummer to i sammendraget, og sveitseren Andri Ragettli tok andreplassen.

Også Vebjørn Svorkmo og Johan Berg kjørte helgens verdenscupkonkurranse i Silvaplana, men de kom ikke videre fra fredagens kvalik.

PS! Kun en av fem amerikanere nådde finalen (Matt Walker), men hele det sveitsiske landslaget –i begge kjønn- var i finalen på hjemmebane.

Publisert 14. mars 2015 kl 17.29
Sist oppdatert 14. mars 2015 kl 17.29
annonse
Relaterte artikler
Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

DOBBELT NORSK: Birk Ruud og Christian Nummedal skaffet Norge dobbel medalje i VM-finalen i slopestyle. Birk Ruud tok gull, Christian Nummedal sølv og Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Foto: Freeskilandslaget
MEDALJEFEST I VM I GEORGIA

Birk Ruud tok VM-gull i slopestyle

VM-BRONSE: Johanne Killi tok VM-bronse i slopestyle-finalen i Georgia. I tillegg leder hun verdenscupen sammenlagt. Foto: Freeskilandslaget
KILLI TAR 3. PLASS i GEORGIA

VM-bronse til Johanne Killi

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen