– Det er ganske uvirkelig egentlig, dette hadde jeg ikke sett for meg i det hele tatt. Det er så digg at jeg ikke finner ord, sier mannen som ifølge FIS er verdens beste slopestylekjører denne sesongen.

LES OGSÅ: Tidenes comeback?

Annonse

Sammenlagtseier

Etter 9. plass i den første verdenscuprunden i Park City og seier i dag, gikk Felix Usterud til topps i sammendraget –i en verdenscup som ble avgjort på bare to konkurranser.

– Jeg vil ikke si jeg er verdens beste slopestylekjører. Er jo ranka som det ifølge FIS, men jeg tar ikke på meg at jeg er verdens beste slopestylekjører, sier Usterud, som ikke ante at han hadde sjangs på sammendraget før konkurransen i Silvaplana.

felix_mute
felix_mute

BÅNNSOLID: Felix Usterud leverte dagens to beste run i Silvaplana, og er ifølge det internasjonale skiforbundet (FIS) verdens beste slopestylekjører. Foto: Tore Meirik

Dobbelgrab for første gang

Men i dag var han suverens best. Hans to siste av de tre finalerunsa var begge gode nok til seier. En dobbel mutegrab på dobbelcork 12´ern på det andre hoppet var nøkkelen til den høyeste scoren på siste run –et triks han aldri hadde gjort før.

– Jeg landet andrerunnet veldig bra, og da var det ikke så farlig om jeg falt i siste run. Da prøvde jeg på denne grabben, og det er ikke så veldig vanskelig å legge på enda en hånd midt i trikset, og det gikk jo veldig bra!

– Trodde du på sammenlagtseier før konkurransen?

– Jeg ante ikke at jeg var i nærheten av sammenlagtseieren, men flere snakka om det før finalen, og så skjedde det!

LES OGSÅ: Felix best

Killis første pallplass

Også i jenteklassen ble det an vanvittig norsk dag. Tiril Sjåstad Christiansen serverte det råeste comebacket noensinne fra en norsk freeskiutøver, og vant finalen –se egen sak. Men sammen med henne på pallen sto Johanne Killi fra Dombås, som tok sin første pallplass i en stor konkurranse lørdag.

– Helt ubeskrivelig! Dette er mitt andre worldcup renn og det er helt sjukt å komme så høyt oppe! Jeg trodde aldri jeg skulle nå så langt så fort, sier Johanne.

johanne-sw5
johanne-sw5

I VERDENSTOPPEN: Johanne Killi har etablert seg blant verdens beste freeskijenter på rekordtid. Foto: Tore Meirik

Tre nordmenn på pallen i sammendraget

Svenske Emma Dahlström ble nummer to, og hun vant også verdenscupen sammenlagt, foran Tiril på andre og Johanne på tredje.

I guttas slopestyle-verdenscup ble OL-vinner Joss Christensen nummer to i sammendraget, og sveitseren Andri Ragettli tok andreplassen.

Også Vebjørn Svorkmo og Johan Berg kjørte helgens verdenscupkonkurranse i Silvaplana, men de kom ikke videre fra fredagens kvalik.

PS! Kun en av fem amerikanere nådde finalen (Matt Walker), men hele det sveitsiske landslaget –i begge kjønn- var i finalen på hjemmebane.