– Helt rått, fire av fire til finale! Det sier litt om hvor bra laget vårt er, sier Sportssjef for Freeskilandslaget Christoffer Schach til Fri Flyt.

Etter flere utsettelser, ble det til slutt bestemt at herrenes kvalifisering i Slopestyle skulle kjøres søndag formiddag.

Annonse

VM i Georgia så langt har for det meste bydd på utfordrende forhold med mye vind. Noe som har skapt flere utsettelser for både ski og snowboard.

Til å begynne med var det lørdag som var satt av til å gjennomføre kvalifiseringen, men på grunn av sterke vindforhold ble både kvinnene og herrenes kvalifisering utsatt til søndag. Allikevel var det bare herrene som fikk gjennomført. På grunn av utsettelsene ble ikke kvalifiseringen sendt på TV.

– En ting vi har lært her nede er at programmet som ble skrevet for to år siden ikke er gjeldende med vindforholdene som er her, sier Schach.

Til tross for de krevende vindforholdene klarte alle de fire norske guttene å lande et run hver som holdt til finale, med det er: Birk Ruud, Sebastian Schjerve, Tormod Frostad og Christian Nummedal alle klare for finalen som etter planen skal gjennomføres tirsdag.

KREVENDE FORHOLD: Birk Ruud og resten av laget trosset vindforholdende og er videre til tirsdagens slopestylefinale. Foto: Freeskilandslaget
KREVENDE FORHOLD: Birk Ruud og resten av laget trosset vindforholdende og er videre til tirsdagens slopestylefinale. Foto: Freeskilandslaget

– Det var medvind, og det hadde en del å si. Men det er blant de beste forholdene vi har hatt så langt her i Georgia. Det sier mer om gjennomsnittsforholdene her, for det var mye vind i dag, forteller Schach til Fri Flyt.

Når jentene skal kjøre sin kvalifisering er enda ikke bestemt, men det blir så fort vindforholdene er tilstrekkelige for å kjøre ski.

Dersom alt går etter planen sendes finalene på Viaplay tirsdag kl 10:00.

Startliste finale herrer

 1. Jesper Tjäder

 2. Elias Syrja

 3. Valentin Morel

 4. Max Moffatt

 5. Tormod Frostad

 6. Christian Nummedal

 7. Hugo Burvall

 8. Ben Barclay

 9. Hunter Henderson

 10. Fabian Boesch

 11. Noah Porter Maclennan

 12. Cody LaPlante

 13. Evan Mceachran

 14. Sebastian Schjerve

 15. Andri Ragettli

 16. Birk Ruud