/ Twintip

Freeski VM i Georgia - 2023

Fire norske jibbere videre til VM-finalen i Slopestyle

Etter flere utsettelser og en kvalifisering preget av mye vind er alle de norske guttene videre til slopestylefinalen i Georgia.

Sist oppdatert: 26. februar 2023 kl 13.57
FINALEKLARE: Fra venstre: Tormod Frostad, Christian Nummedal, Birk Ruud og Sebastian Schjerve er klare for slopestylefinalen i Georgia. Foran poserer trener Herman Orheim og Christoffer Schach. Foto: Freeskilandslaget.
FINALEKLARE: Fra venstre: Tormod Frostad, Christian Nummedal, Birk Ruud og Sebastian Schjerve er klare for slopestylefinalen i Georgia. Foran poserer trener Herman Orheim og Christoffer Schach. Foto: Freeskilandslaget.
Lesetid: 2 minutter

– Helt rått, fire av fire til finale! Det sier litt om hvor bra laget vårt er, sier Sportssjef for Freeskilandslaget Christoffer Schach til Fri Flyt.

Etter flere utsettelser, ble det til slutt bestemt at herrenes kvalifisering i Slopestyle skulle kjøres søndag formiddag.

VM i Georgia så langt har for det meste bydd på utfordrende forhold med mye vind. Noe som har skapt flere utsettelser for både ski og snowboard.

Til å begynne med var det lørdag som var satt av til å gjennomføre kvalifiseringen, men på grunn av sterke vindforhold ble både kvinnene og herrenes kvalifisering utsatt til søndag. Allikevel var det bare herrene som fikk gjennomført. På grunn av utsettelsene ble ikke kvalifiseringen sendt på TV.

– En ting vi har lært her nede er at programmet som ble skrevet for to år siden ikke er gjeldende med vindforholdene som er her, sier Schach.

Til tross for de krevende vindforholdene klarte alle de fire norske guttene å lande et run hver som holdt til finale, med det er: Birk Ruud, Sebastian Schjerve, Tormod Frostad og Christian Nummedal alle klare for finalen som etter planen skal gjennomføres tirsdag.

KREVENDE FORHOLD: Birk Ruud og resten av laget trosset vindforholdende og er videre til tirsdagens slopestylefinale. Foto: Freeskilandslaget
KREVENDE FORHOLD: Birk Ruud og resten av laget trosset vindforholdende og er videre til tirsdagens slopestylefinale. Foto: Freeskilandslaget

– Det var medvind, og det hadde en del å si. Men det er blant de beste forholdene vi har hatt så langt her i Georgia. Det sier mer om gjennomsnittsforholdene her, for det var mye vind i dag, forteller Schach til Fri Flyt.

Når jentene skal kjøre sin kvalifisering er enda ikke bestemt, men det blir så fort vindforholdene er tilstrekkelige for å kjøre ski.

Dersom alt går etter planen sendes finalene på Viaplay tirsdag kl 10:00.

Startliste finale herrer

 1. Jesper Tjäder

 2. Elias Syrja

 3. Valentin Morel

 4. Max Moffatt

 5. Tormod Frostad

 6. Christian Nummedal

 7. Hugo Burvall

 8. Ben Barclay

 9. Hunter Henderson

 10. Fabian Boesch

 11. Noah Porter Maclennan

 12. Cody LaPlante

 13. Evan Mceachran

 14. Sebastian Schjerve

 15. Andri Ragettli

 16. Birk Ruud

Publisert 26. februar 2023 kl 13.11
Sist oppdatert 26. februar 2023 kl 13.57
annonse
Relaterte artikler
Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

DOBBELT NORSK: Birk Ruud og Christian Nummedal skaffet Norge dobbel medalje i VM-finalen i slopestyle. Birk Ruud tok gull, Christian Nummedal sølv og Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Foto: Freeskilandslaget
MEDALJEFEST I VM I GEORGIA

Birk Ruud tok VM-gull i slopestyle

VM-BRONSE: Johanne Killi tok VM-bronse i slopestyle-finalen i Georgia. I tillegg leder hun verdenscupen sammenlagt. Foto: Freeskilandslaget
KILLI TAR 3. PLASS i GEORGIA

VM-bronse til Johanne Killi

JAKTER GULL: Birk Ruud er en av seks norske utøvere som er tatt ut i den norske freeski-troppen. Foto: Freeskilandslaget
Seks utøvere tatt ut til VM i Georgia

Jakter etterlengtet gull: - Vi stiller sterkt

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen