– Helt fantastisk å komme seg gjennom denne verdenscupen med trippel norsk. For min del var jeg litt sliten inn mot denne verdenscupen etter X Games, det ble ikke så mye trening, men å lande et run som holdt til seier i dag var fantastisk, forteller Ruud etter finalen.

De norske guttene satte standarden tidlig da både Birk Ruud og Sebastian Schjerve landet hvert sitt solide run. Det holdt til dobbelt norsk for de to.

Ruud leverte et teknisk railrun med ulike variasjoner begge veier, etterfulgt av et hopprun med rotasjoner alle fire veier.

Det samme gjorde Schjerve da han gjorde 630 begge veier på railelementene etterfulgt av et knallsterkt hopprun med double bio 1440 begge veier (to saltoer forover med fire rotasjoner).

– Endelig på pallen i slopestyle og det føles helt sjukt digg. Stolt av å legge ned et run som jeg er stolt av og stå på toppen med Birk er magisk, fortalte Schjerve etter dagens 2. plass.

Han forteller videre at dette er et øyeblikk begge guttene har drømt om lenge.

Johanne Killi vant kvinneklassen.

– Johanne var helt rå i dag, en bra norsk dag rett og slett, forteller Schjerve.

Sandra Eie endte på en 5. plass.

NORSK DOMINANS: Birk Ruud og Johanne Killi tok hver sin seier i Mammoth. Sebastian Schjerve ble nummer to i herreklassen. Foto: Freeskilandslaget
NORSK DOMINANS: Birk Ruud og Johanne Killi tok hver sin seier i Mammoth. Sebastian Schjerve ble nummer to i herreklassen. Foto: Freeskilandslaget

Se video av runnene her

Sebastian Schjerve:

Birk Ruud:

Christian Nummedal var også kvalifisert til finalen, men skadet seg på trening dagen før. På grunn av smertene måtte han stå over dagens konkurranse.

Fullstendig resultatliste finale

 1. Birk Ruud

 2. Sebastian Schjerve

 3. Andri Ragettli

 4. Mac Forehand

 5. Noah Porter Maclennan

 6. Max Moffatt

 7. Konnor Ralph

 8. Mark Hendrickson

 9. Cody LaPlante

 10. Alex Hall

 11. Colby Stevenson

 12. Ben Barclay

 13. Etienne Geoffroy Gagnon

 14. Luca Harrington

 15. Christian Nummedal (DNS)

 16. Fabian Boesch (DNS)