/ Twintip

Finale i freeski i Stubai ble avlyst

Døyver skuffelsen med Fortnite-gaming

Vindens kraft stoppet dagens slopestylefinaler i verdenscupen i freeski. De norske utøverne nekter å la humøret knekke av den grunn.

Sist oppdatert: 24. november 2023 kl 12.21
DOBBEL NORSK: Birk Ruud og Sebastian Schjerve poserer med hvert sitt designerbelt og medalje etter finalen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
DOBBEL NORSK: Birk Ruud og Sebastian Schjerve poserer med hvert sitt designerbelt og medalje etter finalen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Lesetid: 2 minutter

Stubai ble i dag preget av kraftig vind, og dessverre måtte arrangørene ta den tunge beslutningen om å avlyse dagens finale. Med værprognosene som ikke lovte bedring i løpet av dagen, ble det ikke satt opp et nytt tidspunkt konkurranse.

Sebastian Schjerve og Birk Ruud skulle ha representert Norge i herrefinalen, etter å ha imponert med tredje- og fjerdeplass i kvalifiseringsheatet torsdag.

Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Les også

De sto begge klare ved frokostbordet i det de fikk den kjipe beskjeden.

– Da var det ny runde med World Cup-finale. Klokka er halv syv og gutta er klare. Koker egg og er ready to fight, men så får vi på øret: «Det blir kanserert». Da er det ikke så mye å gjøre da, sier Ruud på sin Instagram-story.

STORT: Sebastian Schjerve går stort i Stubai. Foto: Primeparksessions
STORT: Sebastian Schjerve går stort i Stubai. Foto: Primeparksessions

– Anlegget er stengt i dag på grunn av vind, og det vil være umulig å gjennomføre en rettferdig sportslig konkurranse, uttaler Christoffer Schach, sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, til NTB.

Dette er dessverre ikke den første gangen været har spilt en uventet rolle i verdenscupen, da også den første finalekjøringen i Big Air i Chur, Sveits, måtte avlyses i oktober på grunn av ugunstige værforhold. Dermed blir kvalifiseringen avgjørende for både Big Air- og slopestyleåpningen i årets sesongstart.

Sandra Eie og Johanne Killi
Les også

– Da er det bare å krype opp i gamingstolen og game litt Fortnite, kanskje. Så det var triste nyheter, men vi får updates på hva som skjer videre. Just wanna let you know, sier Birk Ruud på sin Instagram-story.

Etterfulgt av en Fortnite-seier i neste slide. «But we still winnin», skriver Ruud, som tilsynelatende fortsatt holder humøret oppe tross to verdenscup avlysninger på rad.

Les også
Publisert 24. november 2023 kl 11.06
Sist oppdatert 24. november 2023 kl 12.21
annonse
Relaterte artikler
Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

DOBBELT NORSK: Birk Ruud og Christian Nummedal skaffet Norge dobbel medalje i VM-finalen i slopestyle. Birk Ruud tok gull, Christian Nummedal sølv og Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Foto: Freeskilandslaget
MEDALJEFEST I VM I GEORGIA

Birk Ruud tok VM-gull i slopestyle

VM-BRONSE: Johanne Killi tok VM-bronse i slopestyle-finalen i Georgia. I tillegg leder hun verdenscupen sammenlagt. Foto: Freeskilandslaget
KILLI TAR 3. PLASS i GEORGIA

VM-bronse til Johanne Killi

JAKTER GULL: Birk Ruud er en av seks norske utøvere som er tatt ut i den norske freeski-troppen. Foto: Freeskilandslaget
Seks utøvere tatt ut til VM i Georgia

Jakter etterlengtet gull: - Vi stiller sterkt

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen