/ Twintip

Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

Med pallplass i hver verdenscup de har deltatt i, sikret både Johanne Killi og Birk Ruud sammenlagtseieren i verdenscupen.

Sist oppdatert: 25. mars 2023 kl 17.53
Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
VANT SAMMENLAGT: Birk Ruud og Johanne Killi sikret fire av fire mulige verdenscupkuler etter konkurransen i Silvaplana. Foto: Freeskilandslaget
Lesetid: 2 minutter

– Det føles helt uvirkelig å få med seg to krystallkuler hjem. Denne sesongen har vært helt crazy, min aller beste sesong! Det betyr mye for meg å kunne ta med sammenlagtkulene hjem, sa Johanne Killi til Fri Flyt etter dagens slopestylefinale i Silvaplana, Sveits.

Denne sesongen har vært den beste noensinne for det norske freeskilandslaget. Både Johanne Killi og Birk Ruud har stått på pallen i hver eneste verdenscup de har deltatt i.

– Det er helt rått å være en del av verdens beste Freeski-lag. Jeg og Birk tar med fire av fire kuler, og det er jo bare så vanvittig kult! Jeg er så imponert over den gutten der, han fortjener det så sykt, fortalte Killi.

Johanne Killi med sammenlagtseier
FORNØYD: Med to krystallkuler og to medaljer er Johanne Killi klar for å feire påske i Norge. Foto: Freeskilandslaget

I dagens konkurranse tok Birk Ruud og Johanne Killi hver sin 3. plass, men med pallplass i hver eneste verdenscup de har deltatt i sikret begge to seg sammenlagtseieren i slopestylecupen og overall Park&Pipe.

– Det var en god følelse å ta 3. plass her i dag. Jeg hadde egentlig en dårlig dag på ski og var sliten etter en periode med sykdom som har hengt i en stund, i tillegg var det litt vind som gjorde det litt skummelt, men at safe-runnet mitt holdt til en tredjeplass er jeg fornøyd med, forteller Killi.

Birk Ruud og Johanne Killi vant hver sin medalje under slopestyle-VM i Georgia tidligere denne sesongen, da Killi tok bronsemedaljen og Birk Ruud tok seieren foran lagkompis Christian Nummedal. Birk Ruud ble også nummer tre i big air finalen under verdensmesterskapet.

– Så deilig å avslutte verdenscupen med enda en pallplass, det har vært min beste sesong noensinne. Det smaker godt med to verdenscupkuler, fortalte Birk Ruud etter dagens konkurranse.

Birk Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen
EVENTYRSESONG: Med syv pallplasser i verdenscupen, der fem var seiere. Har Birk Ruud hatt sin beste sesong sålangt. Foto: Freeskilandslaget

Sebastian Schjerve kjørte bra i torsdagens kvalifisering, men slet litt i dagens finale og endte på en 15. plass. Til tross for dagens resultat har Schjerve hatt en knallsesong og ender til slutt på 5. plass sammenlagt i slopestyle og 6. plass overall park&pipe.

Sandra Eie kjørte også damenes finale, men var som Schjerve uheldig i dagens slopestylefinale og endte på en 10. plass. Hun tar også 6. plassen overall i verdenscupen.

Publisert 25. mars 2023 kl 16.58
Sist oppdatert 25. mars 2023 kl 17.53
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen