/ Twintip

Seks utøvere tatt ut til freeski-VM i Georgia

Jakter etterlengtet gull: - Vi stiller sterkt

Seks norske freeski-utøvere er klare for mesterskapet som går av stabelen i Georgia om to uker.

Sist oppdatert 9. februar 2023 kl 09.45
JAKTER GULL: Birk Ruud er en av seks norske utøvere som er tatt ut i den norske freeski-troppen. Foto: Freeskilandslaget
JAKTER GULL: Birk Ruud er en av seks norske utøvere som er tatt ut i den norske freeski-troppen. Foto: Freeskilandslaget

– Vi har gullmedaljer i alt annet, men vi mangler VM-gullet. Så det er ingen tvil om hva målsetningen er for dette VM, sier sportssjef for freeskilandslaget Christoffer Schach.

På pressekonferansen hos Skiforbundet ble det offentliggjort at seks norske utøvere skal representere Norge under VM i freeski 19. februar til 5. mars.

Årets VM kjøres i Bakuriani, Georgia der det skal konkurreres i slopestyle, big air og halfpipe.

Johanne Killi, Sandra Eie, Birk Ruud, Sebastian Schjerve, Christian Nummedal og Tormod Frostad er de som er tatt ut til å representere Norge i mesterskapet.

Som i forrige VM stiller de samme utøverne til både big air og slopestyle. Ingen av de norske utøverne skal kjøre halfpipe-konkurransen.

– Jeg er veldig gira på laget vi har tatt ut. Medaljesjanser er det definitivt! Det norske laget har over to pallplasser per verdenscup denne sesongen så langt, så vi stiller sterkt, sa landslagstrener Herman Orheim til Fri Flyt.

VM-KLARE: Fra venstre: Tormod Frostad, Christian Nummedal, Sebastian Schjerve, Birk Ruud, Sandra Eie og Johanne Killi, Herman Orheim (trener). Foto: Fredrik Ouren Jostad
VM-KLARE: Fra venstre: Tormod Frostad, Christian Nummedal, Sebastian Schjerve, Birk Ruud, Sandra Eie og Johanne Killi, Herman Orheim (trener). Foto: Fredrik Ouren Jostad

Fantastisk sesong

Det er store forventninger til det norske laget etter en fantastisk sesong for de norske freeskikjørerne. Johanne Killi kan se tilbake på tre strake seiere i verdencupen, mens Sebastian Schjerve og Birk Ruud nylig delte pallen under den siste verdenscupen, i Mammoth.

Selv om Ruud ikke var helt fornøyd med årets X Games, har han stort sett vunnet alt annet denne sesongen, og kjører nå med gul ledertrøye i verdenscupen.

– Jeg vil si sjansene mine er gode og at jeg stiller like sterkt i slopestyle som i Big Air. Målet er jo å ta hjem gullet, forteller Ruud til Fri Flyt.

STILLER STERKT: Birk Ruud har vunnet det meste denne sesongen og er et av Norges største håp i Bakuriani. Foto: Fredrik Ouren Jostad
STILLER STERKT: Birk Ruud har vunnet det meste denne sesongen og er et av Norges største håp i Bakuriani. Foto: Fredrik Ouren Jostad

Den regjerende olympiske mesteren legger ikke skjul på at lagkamerat Schjerve er en stor konkurrent, selv om han ser på Schjerve mer som en lagkompis enn en konkurrent.

– Jeg er ekstremt glad for at Sebastian gjør det så bra om dagen og at vi kan pushe hverandre. Han er nå en av mine største konkurrenter, men også lagkompis, forteller Ruud.

Valgte å ikke dra i fjor

Da det var verdenscup i Georgia i fjor valgte Norges skiforbund som mange andre nasjoner å ikke sende noen utøvere ned til Georgia. Totalt var det bare elleve personer som stilte til start i fjorårets verdenscup i Bakuriani.

– Vi skulle egentlig til Georgia i fjor, men like før verdenscupen skjedde den russiske invasjonen av Ukraina. Så da tok vi et samlet valg med flere andre land om å ikke dra, forteller Orheim.

Videre forteller han at laget nå gleder seg til å dra på tur og utforske et nytt land som de ikke har vært i tidligere.

– Jeg fikk litt sjokk da jeg hørte at Georgia skulle arrangere VM. Det er ikke det første stedet jeg hadde sett for meg å kjøre skikonkurranse. Men jeg tror det blir kult og jeg gleder meg, sier Johanne Killi til Fri Flyt.

Program Freeski-VM

Lørdag 25.feb:

06.55: VM Freeski, slopestyle kvalik 1, menn Vsport 2/Viaplay

10.55: VM Freeski, slopestyle kvalik 2, menn Vsport 2/Viaplay 

Søndag 26.feb:

10.55: VM Freeski, slopestyle kvalik, kvinner Vsport +/Viaplay

Tirsdag 28.feb:

09.30: Studio med programleder Silje Norendal TV 3/Viaplay

10:00: Freeski slopestyle finale TV 3/Viaplay

11.30: Studio

Fredag 3. Mars:

TBC: VM freeski big air kvalik Vsport+/Viaplay

 Lørdag 4.mars:

07.00: VM freeski halfpipe Vsport+/Viaplay

Søndag 5. mars

07.00: VM Freeski big air finale TV 3/Viaplay

08.40: Studio med programleder Silje Norendal

Publisert 9. februar 2023 kl 08.43
Sist oppdatert 9. februar 2023 kl 09.45
annonse
Relaterte artikler
Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

DOBBELT NORSK: Birk Ruud og Christian Nummedal skaffet Norge dobbel medalje i VM-finalen i slopestyle. Birk Ruud tok gull, Christian Nummedal sølv og Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Foto: Freeskilandslaget
MEDALJEFEST I VM I GEORGIA

Birk Ruud tok VM-gull i slopestyle

VM-BRONSE: Johanne Killi tok VM-bronse i slopestyle-finalen i Georgia. I tillegg leder hun verdenscupen sammenlagt. Foto: Freeskilandslaget
KILLI TAR 3. PLASS i GEORGIA

VM-bronse til Johanne Killi

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen