/ Twintip

Freeskier Sebastian Schjerve

– Min største drøm er å fortsette som nå

Det er ikke bare rockestjerner som kommer fra Namsos. Denne sesongen har virkelig vært et gjennombrudd for Sebastian Schjerve (23).

Sist oppdatert: 17. mars 2023 kl 18.09
GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Lesetid: 3 minutter

Sebastian Schjerve fra Namsos er på plass i franske Tignes og er etter en intens kvalifisering klar for finalen som kjøres lørdag ettermiddag.

– Det var sjukt digg, jeg feilet på det første runnet og da blir man ekstra nervøs før det siste. Heldigvis gikk det greit i andre run, og jeg gleder meg til finalen, sier Sebastian Schjerve til Fri Flyt.

Denne sesongen har Schjerve sikret to pallplasseringer i verdenscupen. Like før jul tok han tredjeplassen i big air konkurransen i Copper mountain, og i starten av februar tok han andreplassen rett bak lagkamerat Birk Ruud da de kjørte slopestyle i Mammoth mountain.

Schjerve ble også nummer fem i slopestyle og nummer seks i big air da han kjørte VM i Georgia.

Dermed er det ikke bare Bjarne Brøndbo og resten av D.D.E-bandet som har levert gode resultater for den lille byen i Trøndelag.

Lever drømmen

Schjerve har vært en del av landslaget i freeski i flere år og begynte å kjøre verdenscuper allerede som 17-åring. Ved siden av konkurransekjøringen har han en del prosjekter, og mener selv han lever ut guttedrømmen.

– Min største drøm er egentlig å fortsette som nå. Lage YouTube, kjøre masse ski og samtidig forsøke å få så bra resultater som mulig i konkurranser, sier Sebastian Schjerve til Fri Flyt.

– Så du lever egentlig drømmen nå?

– Ja, det vil jeg si! Men jeg drømmer også om å stå på toppen av pallen snart.

Schjerve har en YouTube kanal der han jevnlig oppdaterer med "vlogs". Kanalen har i skrivende stund snart 20-tusen abonnenter. Han har også lansert sitt eget klesmerke med både t-skjorter og hettegensere.

– Jeg synes merch er et kult konsept! Det er kult å ha noe eget som både jeg og seerne mine kan bruke, mener Schjerve.

FOKUSERT: Schjerve er en solid konkurranseutøver, og har stort sett vært i alle finaler denne sesongen. Foto: Freeskilandslaget
FOKUSERT: Schjerve er en solid konkurranseutøver, og har stort sett vært i alle finaler denne sesongen. Foto: Freeskilandslaget

Åre som favorittsted

– Favorittsted? Det er jo selvfølgelig Åre. Parken der har en helt egen "vibe", man kan gjøre hva man vil og man kan kose seg på ski der. Med rask heis rekker man også mange runder i løpet av en dag, forteller Schjerve.

Schjerve har familiehytte i Åre og forteller videre at han gleder seg til å slå seg ned i Åre når konkurransesesongen er over og nyte slutten av sesongen der.

ÅRE: Schjerve hyller parken i Åre. Der han har lagt ned uttalige timer med trening. Foto: Daniel Sørlie
ÅRE: Schjerve hyller parken i Åre. Der han har lagt ned uttalige timer med trening. Foto: Daniel Sørlie

Høyt oppe på lista kommer hagen hans i Namsos, der han har bygget et sommersetup med rail, som blir brukt hele året. Noe som har vært med på å utvikle Namsos-gutten til den skikjøreren han er i dag.

Med sine uttalige timer på railen i hagen kommer også resultatene, hans sterke side på rails er en av grunnene til at slopestyle er favorittdisiplinen.

Disse kjører finalen i Tignes

På damesiden klarte både Johanne Killi og Sandra Eie å ta seg videre til finalen.

Blant herrene er det Sebastian Schjerve, Birk Ruud og Christian Nummedal som skal kjempe om medaljer.

Vebjørn Gråberg, Tormod Frostad og Leo Landrø kjørte også kvalifiseringen, men lyktes ikke med å ta seg videre til finalen. Mikkel Brusletto Gaupang skulle også kjøre, men måtte stå over på grunn av smerter.

– Vi er gira på å komme så høyt som mulig, hele gjengen. Jeg er selv gira på å få til et skikkelig bra railrun, forteller Sebastian Schjerve til Fri Flyt.

Finalene i Tignes sendes på Viaplay lørdag. Der damene kjører finale klokken 10:55 og herrene 12:25.

Fri Flyt rapporterer direkte fra finalen her.

Publisert 16. mars 2023 kl 17.29
Sist oppdatert 17. mars 2023 kl 18.09
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen