/ Folk

Tidenes comeback?

I sin andre store konkurranse etter kneskaden i 2013 gikk Tiril Sjåstad Christiansen helt til topps.

Sist oppdatert: 14. mars 2015 kl 17.33
PARADETRIKS: Ingen jenter gjør switch 900 tailgrab like bra som Tiril Sjåstad Christiansen. Her gjør hun trikset på vei til seier i Silvaplana lørdag. Foto: Tore Meirik
PARADETRIKS: Ingen jenter gjør switch 900 tailgrab like bra som Tiril Sjåstad Christiansen. Her gjør hun trikset på vei til seier i Silvaplana lørdag. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

– Helt rått! Hun er en fantastisk type og utøver. Den jobben hun har lagt ned for å komme tilbake er uten sidestykke. De dalene har vært så dype til tider, at det er helt utrolig, sier sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, Christopher Frankum.

– Er du overrasket?

– Nei.

Tårene trillet

Tiril Sjåstad Christiansen skrev nemlig skihistorie i dag da hun tok en klar seier i verdenscuprunden i Silvaplana –i sin andre konkurranse etter comebacket. Hun klarte ikke å holde tårene tilbake da seieren var sikret.

– Det var så sjukt deilig å bare lande alle tre runna, og de to siste hvor jeg steppa opp, tror det var blant de beste slopestylerunna jeg har gjort. Vil ikke si jeg er verdens beste, men på vei tilbake, det er jeg, slo Tiril fast da seieren i verdenscupens siste slopestylekonkurranse var sikra lørdag.

LES OGSÅ: Norsk storeslem i Silvaplana!

jentepallen
jentepallen

PALLEN: Emma Dahlström vant verdenscupen i slopestyle, men Tiril Sjåstad Christiansen (til venstre) ble nummer to og Johanne Killi nummer tre. Foto: Tore Meirik

– Sykt verdt det!

– Du har lagt ned en enorm innsats for å komme tilbake i toppen. Hvordan føles det å få igjen på denne måten?

– Haha, du ser jo det, jeg står jo her og griner! Det har vært en utrolig tung vei tilbake, men det er så sykt verdt det når jeg står her nå!

– Hvor nær hundre prosent er du nå?

– Jeg er i nærheten av hundre, men jeg tror ikke de smertene jeg har nå vil gi glipp med det første. Men med den kjøringa jeg leverte nå er jeg superfornøyd. Nå gleder jeg meg bare til neste konkurranse og til å kjøre Nine Queen og bare ha det gøy og lære meg nye triks!

LES OGSÅ: 3. plass i comebacket

Fortjent

Landslagskollega Johanne Killi var også ekstremt glad på Tirils vegne, og jenta fra Dombås hadde absolutt ingenting imot å bli slått av Sjåstad Christiansen lørdag.

– Det er helt sykt fortjent! Hun har jobba så hardt for dette her, så jeg vet ikke hva jeg skal si, sier Killi.

Det vet heller ikke landslagstrener Luke Allen, som sa følgende etter den norske storeslemmen i Silvaplana lørdag:

– Jeg aner ikke hva jeg skal si. Har ikke ord, konkluderte han.

Publisert 14. mars 2015 kl 17.33
Sist oppdatert 14. mars 2015 kl 17.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen