/ Folk

Tiril måtte operere igjen - mister resten av sesongen

Tiril Sjåstad Christiansen mister resten av sesongen.

Sist oppdatert: 21. desember 2016 kl 10.16
UTE: Tiril Sjåstad Christiansen mister hele sesongen. Foto: Mats Grimsæth
UTE: Tiril Sjåstad Christiansen mister hele sesongen. Foto: Mats Grimsæth
Lesetid: 2 minutter

– Jeg skal tilbake i slopestyle og i Big Air. OL 2018 i Pyeongchang er en kjempemotivasjon for meg, og jeg skal gi alt for å rekke det mesterskapet. Dette skal jeg klare med god hjelp fra et fantastisk helseteam, sier Tiril Sjåstad Christiansen.

Tiril Sjåstad Christiansen skadet seg i slutten av august under en trening i Chile da hun landet bakpå. Etter planen var hun tilbake på ski i november etter en operasjon i september.

Selv om hun har vært tilbake på ski har hun ikke kjørt noen konkurranser i år.

Sjåstad Christiansen har etter det fått problemer med smerter i kneet, og mandag denne uken måtte hun operere menisken igjen.

– Meniskoperasjonen var mer omfattende på grunn av at festet til menisken var røket, men inngrepet var vellykket, sier Olympiatoppens ortoped, Marc Strauss, i en pressemelding.

Sportssjef i Nor Freeski, Christopher Frankum, vil nå jobbe for at 21-åringen skal komme tilbake til OL.

– Selvfølgelig er det kjedelig at Tiril er ute hele sesongen og pådrar seg en ny langtidsskade, men vi velger å konsentrere oss om å hjelpe henne tilbake. Hun har vist styrke i slike situasjoner tidligere og kommer til å gjøre det igjen. Vi skal samle de beste styrkene som er tilgjengelig slik at hun får så tett og optimal oppfølging som mulig, sier Frankum.

Da Fri Flyt møtte Sjåstad Christiansen på Olympiatoppen kort tid etter operasjonen i høst erkjente Geilo-jenta at hun fremdeles slet med skader etter korsbånd-skaden som satte hun ut en hel sesongen.

Hun var også klar på at OL kommer svært raskt.

– Det var ikke sånn her jeg hadde sett for meg at det skulle bli. Det er ikke lenge til OL i det hele tatt. Jeg håpet jeg kunne pushe enda mer nå. Det hadde vært kult å lære seg dobbel før OL, og da er høsten viktig. Denne våren var jeg så sliten og hadde så vondt. Jeg kan ikke se for meg at jeg kaster meg utfor store hopp med en gang nå, eller lærer meg noe nytt de første månedene. På vinteren er i alle fall ikke tiden å lære seg nye triks. Da blir man skadet med en gang, sa Sjåstad Christiansen i oktober.

Publisert 21. desember 2016 kl 10.16
Sist oppdatert 21. desember 2016 kl 10.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen