– Dagen jeg skjønte at jeg skulle bli skikjører var på en camp i 2009, hvor jeg møtte mitt store forbilde Tom Wallisch, sier Tiril Sjåstad Christiansen.

Annonse

Tom Wallisch er en av verdens største skistjerner, og vant blant annet X Games i 2012. I 2009 jobbet han også som trener på Juvaas (Galdhøpiggen Sommerskisenter). Etter å allerede ha vært Tirils store forbilde, ble møtet helt spesielt.

– Det her er helt rått. Det er det her jeg må gjøre, sier Sjåstad Christiansen.

I tillegg til en perfekt sesongåpning er Tiril Sjåstad Christiansen også aktuell med TV-serien Råskap på TV 3. Der konkurrerer de beste, norske utøverne i ulike fysiske øvelser for å kåre den råeste atleten. Der møter hun blant annet snowboard-esset Andreas Ygre Wiig og tidligere snowboarder Kai-Robin Havnaa.

Hun ble også nylig den første utøveren som ble invitert til X Games i Oslo i februar. Konkurransen hun vant i 2013.

– Målet har alltid vært å vinne X Games. Da jeg startet med NTG Lillehammer satte jeg opp en lapp på kjøleskapdøren hvor det stod X Games, sier Sjåstad Christiansen.

I introduksjonen av skitalentet, som nå har fått med seg Johanne Killi på landslaget, ser man hennes vei til en topp skikarriere. 

I årets reailty-sesong skal hun dermed sammen med Andreas Håtveit (i Mesternes Mester) vise i hvor god form de norske skikjørerne er.

Se portrettet av Tiril Sjåstad Christiansen her: