/ Folk

– Ikke den beste oppladning

Kraftig vind har gjort det vanskelig å få inn parktrening for de norske utøverne. Nå utsettes konkurransen til søndag.

Sist oppdatert: 22. januar 2016 kl 12.30
UVÆR: Tiril Sjåstad Christiansen er ikke fornøyd med oppkjøringen denne uka. Foto: Anders Holtet
UVÆR: Tiril Sjåstad Christiansen er ikke fornøyd med oppkjøringen denne uka. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 3 minutter

– Jeg er egentlig fan av Mammoth, men det er på våren. På vinteren er det dessverre litt for vindutsatt. Coursen er rå, men vanskelig å gjennomføre med vind. Jeg vil ikke si at jeg har hatt den beste oppladningen her denne uken, men forrige uke i Breckenridge var veldig bra, sier Tiril Sjåstad Christiansen til Fri Flyt.

I helgen er det U.S Grand Prix i Mammoth, California. Der stiller Norge med det som til nå er den største troppen i år. På kvinnesiden finner vi Killi og Tiril Sjåstad Christiansen, mens Birk Ruud, Christian Nummedal og Klaus Finne er med i kjørerne på landslaget. Fredag skulle de egentlig kjøre kvalifisering til slopestyle-delen av konkurransen, men ifølge landslagstrener utsettes hele konkurransen til søndag.

– Mammoth slår til i kjent stil med mye vind. Det er jo sykt fett her, men været har redusert treningen vår i coursen, sier Johanne Killi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

killi
killi

MAMMOTH: Johanne Killi på plass i Mammoth etter en eventyrlig start på sesongen. Foto: Anders Holtet

Et problem

Til tross for at de norske kjørerne landet i skianlegget i Yosemite allerede fire dager kvalifiseringen har de til nå kun testet parken én gang.

– Er det et problem?

– Ja, altså, vi er jo mye mindre forberedt. Men heldigvis er det likt for alle, sier Johan Berg.

– Vi hadde dessverre bare den ene treningsdagen med mye vind, så vi får bare håpe det holder ut helga, sier Berg videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

mammoth-1
mammoth-1

BLÅSER: Kraftig vind de siste dagene har utsatt treningen til de norske utøverne. Foto: Anders Holtet

– Vil ikke ta unødvendige sjanser

Neste uke gjør Sjåstad Christiansen comeback i X Games etter to år ute av konkurransen. Hun vil ikke ta noen unødvendige sjanser før Aspen-konkurransen.

– Her tar jeg en dag av gangen og ser an været. Jeg vil ikke utsette meg for noe så nærme X Games, som er pri 1 for meg. Nå håper jeg bare vi får trent litt og at det bli bedre vær så vi kan gjennomføre en bra konkurranse, sier X Games-vinneren fra 2013.

Johanne Killi skal i likhet med Tiril til Aspen neste uke - der som alternate spot. Hun er fornøyd med parken i Mammoth.

– Hoppa er svære, og kulene er bratte og spisse. Jeg testa hoppene i gårsdagens trening, og de var veldig bra bygd med god flow. Det kommer nok til å bli skummelt hvis vinden kommer under konkurransen, men man får bare gjøre det beste ut av det, sier Killi, som nylig tok 4. plass i Dew Tour.

– Hva tenker du om sjansene dine her?

– Jeg har lyst til å havne på pallen sammenlagt i World Cup i år også, så jeg får bare gi det beste jeg har å komme med. Jeg har ikke helt funnet ut et run ennå, siden treningen gikk ganske dårlig. Jeg får se hvor lang trening vi får før kvalifisering, så jeg finner helt ut av runnet.

Torsdag var det half pipe-kvalifisering, hvor Gus Kenworthy kvalifiserte på førsteplass. Ingen av de norske deltok. 

Fri Flyt følger freeski-landslaget i Mammoth og i X Games Aspen. Følg med på friflyt.no for flere oppdateringer. 

Publisert 22. januar 2016 kl 12.30
Sist oppdatert 22. januar 2016 kl 12.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen