– Selvfølgelig er det kjedelig å operere igjen, men stoler på et fantastisk helseteam. Jeg skal tilbake på ski så fort som mulig, og håper at dette går greit. Jeg er optimistisk, sier Tiril Sjåstad Christiansen i en pressemelding.

Under torsdagens trening i Chile landet Sjåstad Christiansen forkjært etter et hopp, og kjente umiddelbart at noe ikke stemte i kneet. Denne uken har hun vært til undersøkelser hos Oslo universitetssykehus. Der ble det besluttet å gjøre inngrep i menisken i løpet av neste uke. Sjåstad Christiansen kunne fortsette å kjøre på ski og hadde ingen problemer med å gå, men kjente smerter i det venstre kneet. 

Annonse

I 2013 ble kometkarrieren til Tiril satt på vent av nettopp en kneskade. Ifølge professor Lars Engebretsen ved Oslo universitetssykehus har hun ikke slått opp skaden.

– Skaden er mindre omfattende enn antatt, sier Engebretsen.

Det norske freeskilandslaget var i El Colorado i Chile for å kjøre verdenscupåpning i Big Air. Der trakk forøvrig Birk Ruud det lengste strået med en 5. plass. Også Johanne Killi fra landslaget er skadd.