– Jeg fikk mye til å filme i fjorårssesongen, som gjorde at jeg utvikla meg mye på rails. Da konkurransesesongen starta hadde jeg en bra flow, og da kom også resultatene, sier Emma Dahlström (23) til Fri Flyt.

Se Emma Dahlströms sesong-edit nederst i saken!

Hun er utvilsomt definitivt en av verdens beste freeskiere, og 23-åringen fra Torsby i Sverige gikk helt til topps i slopestyle i X Games 2015, mens det ble en femteplass i OL i Sotsji. Det var riktignok uten konkurranse fra Tiril Sjåstad Christensen, som nå er tilbake i god gammel X Games 2013-form.

– Ja, haha, det kommer til å bli en vass kamp når Tiril er tilbake. Jeg håper vi kan gi de skandinaviske seerne litt ekstra spenning, sier Dahlström på spørsmål om Tirils comeback gir X Games i Aspen ekstra spenning. 

– Du landet i Saas-Fee for noen timer siden. Hvordan trives du så langt?

– Det er en vanvittig koselig by, og jeg trives veldig bra her. Jeg har sett masse bilder fra parken fra sosiale medier, og den ser vanvittig bra ut. Store hopp med bra shape. Så det blir en bra uke dette.

Sjåstad Christiansen er foreløpig ikke tatt ut i det første uttaket, noe Dahlström, på grunn av fjorårets gullmedalje, er. Det er derimot snudd opp ned hva gjelder X Games i Oslo.

– Det kommer til å bli vanskelig å få en plass i Big Air-konkurransen der, men jeg holder alle tomler og håper virkelig jeg får sjansen til å være med. Det er så nærme Torsby, så det hadde vært kult å ha nære og kjære som heiagjeng, sier Dahlström.

Se Dahlströms sesongedit her: