Landslagskjørernes kontrakter med Norges Skiforbund fornyes i mai, det er med andre ord da freeskilandslaget tas ut.

– Det drøyde ut på grunn av den siste plassen som vi var usikre på ettersom Johan Berg ikke hadde tilfredstilt kriteriene. Vi var fem inne i mai, også venta vi med den siste plassen, sier sportssjef for de norske freeskierne, Christopher Frankum.

Så med kniven på strupen leverte Johan Berg i bøtter og spann, og gjorde to doble 1260´er med totalt gre grabber; stalefish, truckdriver og mute, på New Zealand for to uker siden.

johan
johan

Johan Berg var tydelig letta over å få fornyet tillit. Foto: Anders Holtet

Leverte under press

– Det varmer vel en treners hjerte?

– Det var gøy å se Johan prestere i New Zealand. Vi vet at han har vanvittig potensial, men må må prestere i konkurranser. Det manglet han litt i forrige sesong, men nå satt det og vi er glade for å jobbe med han i sesongen som kommer, sier Frankum.

Berg sier selv han var utrolig letta etter en vellykka Cardrona-konkurranse.

– Jeg fikk beskjed at Cardrona kom til å være avgjørende. Det tok veldig mye press av da jeg kvalifiserte som nummer og fikk andreplass til slutt. Jeg var ganske letta, det er deilig å få være med på laget, forteller Berg.

Ny på landslaget

Johanne Killi er det eneste nye ansiktet på landslaget fra i fjor. Det har både vært viktig for Tiril Sjåstad Christiansen og hun selv.

– Jeg får utrolig mange nye muligheter, så jeg er veldig glad for å få den muligheten. Det er utvilsomt viktig for meg, sier Killi.

Ellers er det få overraskelser å spore i det norske freeskilandslaget, som består av:

  • Tiril Sjåstad Christiansen

  • Johanne Killi

  • Øystein Bråten

  • Johan Berg

  • Felix Usterud

  • Aleksander Aurdal