/ Twintip

Her er freeski-landslaget

Tre måneder etter at kontraktene ble skrevet, er det norske freeskilandslaget endelig offentliggjort.

Sist oppdatert 16. september 2015 kl 10.56
LANDSLAGET: Øverst fra venstre: Johan Berg, Tiril Sjåstad Christiansen, Felix Usterud, Johanne Killi, Øystein Bråten og Aleksander Aurdal.
LANDSLAGET: Øverst fra venstre: Johan Berg, Tiril Sjåstad Christiansen, Felix Usterud, Johanne Killi, Øystein Bråten og Aleksander Aurdal.

Landslagskjørernes kontrakter med Norges Skiforbund fornyes i mai, det er med andre ord da freeskilandslaget tas ut.

– Det drøyde ut på grunn av den siste plassen som vi var usikre på ettersom Johan Berg ikke hadde tilfredstilt kriteriene. Vi var fem inne i mai, også venta vi med den siste plassen, sier sportssjef for de norske freeskierne, Christopher Frankum.

Så med kniven på strupen leverte Johan Berg i bøtter og spann, og gjorde to doble 1260´er med totalt gre grabber; stalefish, truckdriver og mute, på New Zealand for to uker siden.

johan
johan

Johan Berg var tydelig letta over å få fornyet tillit. Foto: Anders Holtet

Leverte under press

– Det varmer vel en treners hjerte?

– Det var gøy å se Johan prestere i New Zealand. Vi vet at han har vanvittig potensial, men må må prestere i konkurranser. Det manglet han litt i forrige sesong, men nå satt det og vi er glade for å jobbe med han i sesongen som kommer, sier Frankum.

Berg sier selv han var utrolig letta etter en vellykka Cardrona-konkurranse.

– Jeg fikk beskjed at Cardrona kom til å være avgjørende. Det tok veldig mye press av da jeg kvalifiserte som nummer og fikk andreplass til slutt. Jeg var ganske letta, det er deilig å få være med på laget, forteller Berg.

Ny på landslaget

Johanne Killi er det eneste nye ansiktet på landslaget fra i fjor. Det har både vært viktig for Tiril Sjåstad Christiansen og hun selv.

– Jeg får utrolig mange nye muligheter, så jeg er veldig glad for å få den muligheten. Det er utvilsomt viktig for meg, sier Killi.

Ellers er det få overraskelser å spore i det norske freeskilandslaget, som består av:

  • Tiril Sjåstad Christiansen

  • Johanne Killi

  • Øystein Bråten

  • Johan Berg

  • Felix Usterud

  • Aleksander Aurdal

Publisert 16. september 2015 kl 10.56
Sist oppdatert 16. september 2015 kl 10.56
annonse
Relaterte artikler
annonse
GIR SEG: Til tross for en god sesong med blant annet VM-sølv, velger Christian Nummedal å takke nei til landslagsplass neste sesong. Foto: Christian Nerdrum
Christian Nummedal ferdig på landslaget i freeski

Velger å gi seg etter syv år på landslaget

SAMLER DE BESTE: Finalen av Jib League Myrkdalen ble arrangert på første dag av Open Klasse. Her gjør Eduoard Therriault en cork 450 over gapet. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Se bilder fra første dag på Open Klasse

Open Klasse: – Et arrangement for alle

RØRENDE JUBELSCENER: Feiringen etter Andreas Håtveit sin seier går antakelig også ned i historiebøkene. Skjermdump: Red Bull Unrailistic
Andreas Håtveit vinner Red Bull Unrailistic 2023

Vinner ni år etter han la opp: – Traff så sinnssykt!

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

DOBBELT NORSK: Birk Ruud og Christian Nummedal skaffet Norge dobbel medalje i VM-finalen i slopestyle. Birk Ruud tok gull, Christian Nummedal sølv og Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Foto: Freeskilandslaget
MEDALJEFEST I VM I GEORGIA

Birk Ruud tok VM-gull i slopestyle

VM-BRONSE: Johanne Killi tok VM-bronse i slopestyle-finalen i Georgia. I tillegg leder hun verdenscupen sammenlagt. Foto: Freeskilandslaget
KILLI TAR 3. PLASS i GEORGIA

VM-bronse til Johanne Killi

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen