– Johan har en vanvittig størrelse på triksene sine i dag, samtidig som han gjør grabs på sine to doble 1260er, som man sjeldent ser. Det er utrolig gøy å se Johan lykkes i vår siste konkurranse her i New Zealand. Med 3 av 3 podium her i NZ er vi veldig fornøyd, sier sportssjef for landslaget, Christopher Frankum.

Med switch dobbel 1260 mute til truckdriver og dobbel 1260 stale sikret han sølvmedaljen bak sveitsiske Andri Ragetli og foran franske Antoine Adelisse. Dermed sikret han Norges tredje medalje i verdenscupåpningen.

Jeg var veldig fornøyd med å kvalle som nummer en tidligere i uken, så målet i dag var å havne på pallen. Kjøringen satt og jeg er veldig fornøyd med 2. Plassen, sier Berg selv.

pallen
pallen

Johan Berg på pallen sammen med Andri Ragetli og Antoine Adelisse. Foto: Christopher Frankum

Fredag formiddag sikret Tiril gullet i slopestyle-konkurransens, mens Øystein Bråten tok en svært imponerende andreplass i herreklassen. Jentene (Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen) valgte å stå over Big Air-konkurransen i New Zealand.

Tidligere denne uken kvalifiserte han på en imponerende førsteplass med et hopp som satte bakkerekord i Cardrona. Han ble dermed den eneste norske som kjørte søndagens finale.

Verdenscupåpningen i New Zealand var dessuten en AFP Platinum-konkurranse, som er de høyest ranka konkurransene i AFP verdenscupen. Dermed har Norge satt standarden for resten av sesongen.

Se video av Johan Berg her: