– Det er det første verdenscup-stoppet, og en AFP Platinum-konkurranse, så det er både stort og viktig. Vi har heldigvis god erfaring der tidligere, og forrige gang vi var der vant Tiril begge konkurransene, sier sportssjef for freeski-landslaget, Christopher Frankum til Fri Flyt.

Torsdag denne uken starter kvalifiseringen til verdenscupåpningen i Cardrona for landslaget. Der stiller Tiril Sjåstad Christiansen, Johanne Killi, Øystein Bråten, Felix Stridsberg-Usterud (fjorårets sammenlagt-vinner, Aleksander Aurdal og Johan Berg til start.

Dermed er Tiril med allerede fra sesongstart, til forskjell fra fjorårets skadeavbrekk.

– Killi er med i år og, så vi får se hvordan hun presterer der. Hun hadde en kanonavslutning i fjor, og gutta er i bra form, sier Frankum.

frankum
frankum

SPORTSSJEF: Christopher Frankum har troen på at de norske kan bite godt fra seg i NZ. Arkivfoto: Tore Meirik

Ladet opp i Australia

Før landslaget dro til New Zealand hadde de sesongoppkjøring i Australia, blant annet på grunn av mer stabilt vær og bedre anlegg for trening. Frankum, som forøvrig befant seg i Norge før avreise til NZ, er fornøyd med sesongoppkjøringen.

– Folk er ved god helse, det er det første og beste. Nå har de fått noen uker i Australia. Der er det bra å være når man skal få tilbake ski-følelsen, og forbedre seg til konkurransesesongen, forteller sportssjefen.

– Hva kan dere få til i Cardrona? 

– Vi har alltid som mål å gjøre det best mulig. Både Felix og Øystein viste på slutten av forrige sesong at de er med å kjempe om pallplasseringen, det er vi på både jente og herresiden. Det ser ut som alle kjører fint.

I en pressemelding fra Skiforbundet forteller Sjåstad Christiansen at hun gleder seg enormt til å starte sesongen.

– Det er en slopestyle som har en del valgmuligheter i rail partiet øverst, før det går over i en hopplinje som ser veldig fin ut og med god fly

tiril
tiril

SKADEFRI: Tiril Sjåstad Christiansen er med allerede fra sesongstart. Arkivfoto: Tore Meirik

Berg i Big Air-finale

Allerde tirsdag var det Big Air-kvalifisering for menn i samme konkurranse. Der trakk Johan Berg det lengste strået, og kvalifiserte på en imponerende førsteplass, og ble dermed eneste nordmann i finalen.

Det skjedde på imponerende vis med et hopp som nærmet seg K-punktet i Cardona. 

Johan Berg kvaller som nr 1 i dagens Big Air i Cardrona! Bakkerekkkk
Posted by Nor Freeski on  25. august 2015

Øystein Bråten havnet på 10.-plass i sitt heat- to plasser foran Felix Usterud, mens Aleksander Aurdal havnet på syvende. 

Fri Flyt kommer til å følge landslaget tett denne sesongen. Følg med på friflyt.no gjennom hele sesongen for hyppige oppdateringer. Forøvrig tas landslaget ut 16. september.