Nå starter verdenscupen 2015

Til helgen går startskuddet for de norske slopestylekjørerne i Cardrona i New Zealand.

Sist oppdatert 25. august 2015 kl 13.47
KLARE: Fjorårets verdenscupvinner, Felix Usterud, og de andre norske landslagskjørerne er klare for sesongstart. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
KLARE: Fjorårets verdenscupvinner, Felix Usterud, og de andre norske landslagskjørerne er klare for sesongstart. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

– Det er det første verdenscup-stoppet, og en AFP Platinum-konkurranse, så det er både stort og viktig. Vi har heldigvis god erfaring der tidligere, og forrige gang vi var der vant Tiril begge konkurransene, sier sportssjef for freeski-landslaget, Christopher Frankum til Fri Flyt.

Torsdag denne uken starter kvalifiseringen til verdenscupåpningen i Cardrona for landslaget. Der stiller Tiril Sjåstad Christiansen, Johanne Killi, Øystein Bråten, Felix Stridsberg-Usterud (fjorårets sammenlagt-vinner, Aleksander Aurdal og Johan Berg til start.

Dermed er Tiril med allerede fra sesongstart, til forskjell fra fjorårets skadeavbrekk.

– Killi er med i år og, så vi får se hvordan hun presterer der. Hun hadde en kanonavslutning i fjor, og gutta er i bra form, sier Frankum.

frankum
frankum

SPORTSSJEF: Christopher Frankum har troen på at de norske kan bite godt fra seg i NZ. Arkivfoto: Tore Meirik

Ladet opp i Australia

Før landslaget dro til New Zealand hadde de sesongoppkjøring i Australia, blant annet på grunn av mer stabilt vær og bedre anlegg for trening. Frankum, som forøvrig befant seg i Norge før avreise til NZ, er fornøyd med sesongoppkjøringen.

– Folk er ved god helse, det er det første og beste. Nå har de fått noen uker i Australia. Der er det bra å være når man skal få tilbake ski-følelsen, og forbedre seg til konkurransesesongen, forteller sportssjefen.

– Hva kan dere få til i Cardrona? 

– Vi har alltid som mål å gjøre det best mulig. Både Felix og Øystein viste på slutten av forrige sesong at de er med å kjempe om pallplasseringen, det er vi på både jente og herresiden. Det ser ut som alle kjører fint.

I en pressemelding fra Skiforbundet forteller Sjåstad Christiansen at hun gleder seg enormt til å starte sesongen.

– Det er en slopestyle som har en del valgmuligheter i rail partiet øverst, før det går over i en hopplinje som ser veldig fin ut og med god fly

tiril
tiril

SKADEFRI: Tiril Sjåstad Christiansen er med allerede fra sesongstart. Arkivfoto: Tore Meirik

Berg i Big Air-finale

Allerde tirsdag var det Big Air-kvalifisering for menn i samme konkurranse. Der trakk Johan Berg det lengste strået, og kvalifiserte på en imponerende førsteplass, og ble dermed eneste nordmann i finalen.

Det skjedde på imponerende vis med et hopp som nærmet seg K-punktet i Cardona. 

Johan Berg kvaller som nr 1 i dagens Big Air i Cardrona! Bakkerekkkk
Posted by Nor Freeski on  25. august 2015

Øystein Bråten havnet på 10.-plass i sitt heat- to plasser foran Felix Usterud, mens Aleksander Aurdal havnet på syvende. 

Fri Flyt kommer til å følge landslaget tett denne sesongen. Følg med på friflyt.no gjennom hele sesongen for hyppige oppdateringer. Forøvrig tas landslaget ut 16. september. 

Publisert 25. august 2015 kl 16.30
Sist oppdatert 25. august 2015 kl 13.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen