/ Folk

– Det har gått over all forventning

Etter en strålende sesongavslutning ser Tiril Sjåstad Christiansen større enn seg selv på sin egen bursdag.

Sist oppdatert: 7. april 2015 kl 15.34
SENT, MEN GODT: Tiril Sjåstad Christiansen fikk en enorm opptur på slutten av sesongen. Arkivfoto: Tore Meirik
SENT, MEN GODT: Tiril Sjåstad Christiansen fikk en enorm opptur på slutten av sesongen. Arkivfoto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

– Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle bli sånn i det hele tatt. Det har gått over all forventning, og jeg er utrolig fornøyd med resultatene, sier Tiril Sjåstad Christiansen på sin egen tyveårsdag.

For karrieren til Sjåstad Christiansen har vært en berg-og-dalbane de siste årene. Foran OL i Sotsji røk hun korsbåndet, og gullvinneren fra Aspen X Games har vært inn og ut av parken med varierende hell. Nå ser det likevel ut til at hun er tilbake i god, gammel matchform.

SE FILMEN: TIRIL, TRENING OG COMEBACK

For da det gjenstod tre konkurranser igjen av verdenscupen klinte hun til med to seiere og en tredjeplass. Det resulterte i en 2.-plass sammenlagt, en plass foran norske Johanne Killi.

– Jeg hadde ikke tenkt til å kjøre noen konkurranser. Så ble det plutselig tre, og det er helt utrolig.

Gir bort gavene

På bursdagen sin er det likevel ikke skistjerna som står i fokus. I år har hun valgt å se større enn seg selv, og skal gi bort alle gavene. Engasjementet falt på kampen mot barneekteskap gjennom Plan Norge.

– Det har vært mye om det i Norge det siste året, sier Christiansen, før hun begrunner valget dypere:

– Jeg er kvinne selv, og kan ikke se for meg å bli giftet bort som 14-åring. Alt for mange barn i ung alder blir utsatt for så mye.

Ikke hundre prosent

Til helga er det NM i freeski på Hafjell. Der har hun tenkt til å fortsette slik verdenscupen ble avsluttet, men først må hun gjennom en kveld med bursdagfeiring.

– Så er det til Hafjell og rett på trening.

– Hvordan er skaden nå?

– Det kommer nok aldri til å bli helt hundre prosent igjen, så man må heller finne ut hvordan man skal leve med hvordan den er nå. Så skal jeg trene meg opp igjen så godt jeg kan, sier Christiansen.

Publisert 7. april 2015 kl 13.36
Sist oppdatert 7. april 2015 kl 15.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen