– Vi har det så utrolig gøy sammen. Det er en så bra match, og vi har blitt som to søstre på tur. Jeg trodde faktisk ikke det skulle ha så mye å si om det faktisk har, erkjenner Tiril Sjåstad Christiansen på telefon etter flyturen hjem fra verdenscup-triumfen på New Zealand.

For en uke siden åpnet hun sesongen på best mulig måte med en solid førsteplass, som det med årene har blitt mange av. Siden det virkelig store gjennombruddet for tre år siden har hun vært fast og selvskreven inventar på freeski-landslaget sammen med de andre skigutta. 

Pusher hverandre

Men nå er hun ikke lenger alene. Tre år yngre Johanne Killi var med til New Zealand, og har slo i år gjennom som en komet i internasjonal skikjøring.

– Hun var med litt på slutten i fjor, og har det bare dritbra sammen. Vi prøver å gjøre hverandre best mulig, forteller Sjåstad Christiansen.

– Hun pusher meg det lille ekstra på rails, og jeg pusher hun det lille ekstra på hopp, forteller Sjåstad Christiansen.

tirl
tirl

Tiril Sjåstad Christiansen (t.v.) og Johanne Killi kan bli en viktig og bra match i verdenscupen. Foto: Christopher Frankum

Frankum: – En bra match

Sportssjef for de norske jibberne, Christopher Frankum, har også latt seg begeistre av det nye vennskapet.

– I år har hun har med seg Johanne, og de fungerer veldig godt sammen. Da får hun også god matching fra jentene. Det har blitt god stemning mellom de to, sier Frankum.

Da vi spurte Killi i sommer hva som var det beste skiminnet fra fjorårets sesong ble også Tiril nevnt.

– Det kuleste stedet jeg stod på ski i år var parken i Park City. (Ikke coursen, men hovedparken) Det var fullt av varierte og morsomme rails. Jeg og Tiril gav hverandre challenges, og hadde det sykt gøy, sa Killi.

Johanne Killi klarte dessverre ikke å kvalifisere seg til finalen i verdenscupåpningen, der Sjåstad Christiansen tok førsteplassen. Mer om sesongenstarten kan du lese i Fri Flyt nummer 113.

Se Tirils vinnerrun fra verdenscupåpninga her: