/ Folk

Killi: – Fikk mitt internasjonale gjennombrudd

SOMMERPRATEN 2015: 17 år gamle Johanne Killi fra Dombås kjørte seg inn i verdenseliten denne vinteren, men hva var det store høydepunktet?

Sist oppdatert 3. juli 2015 kl 11.44
TALENT: Johanne Killi i en switch 540. Foto: Tore Meirik
TALENT: Johanne Killi i en switch 540. Foto: Tore Meirik

Johanne Killi er bare 17 år gammel, men har allerede rukket å få et stort navn i den internasjonale skiscenen. Hun har allerede en pallplassering i verdenscupen, og har gått fra å være en av Norges mest talentfulle, til en av verdens beste. Hun får også æren av å starte vår faste sommerspalte "sommerpraten", hvor flere av Norges fremste skikjørere oppsummerer sesongen, og ser framover.

– Sommeren har omsider kommet til oss, men hvordan har vintersesongen vært for din del?

– Den har vært over all forventning. Jeg har fått deltatt i World Cup-sirkuset, og har gjort det jevnt bra og endte med å ta 3.plass sammenlagt, noe jeg er veldig fornøyd med!

– Hva var det beste som skjedde i vinter?

– Det beste som skjedde i vinter var å ta 3.plass i World Cupen i Silvaplana, bak store navn som Tiril Sjåstad Christiansen og Emma Dahlström. Det var også der jeg fikk medaljen for 3.plass sammenlagt. Det var veldig stort å stå på pallen med medaljen rundt halsen og vite at jeg faktisk har slått en del av verdenseliten.

johanne_action
johanne_action

– Det verste som skjedde i vinter?

– Det er vanskelig å velge mellom de to hendelsene, så jeg tar med begge:

  • Det å ikke kvalifisere i VM i Østerrike i januar var veldig kjipt. Jeg failet på andre runnet, slik at scoren fra første run telte. Scoren var ikke bra nok til å være en av de seks som gikk videre til finalen. Jeg fikk 8.plass, to plasser unna finalen, som var veldig surt.

  • World Cup i Park City. Jeg følte meg skikkelig klar for finalen, og hadde troen på at jeg kunne gjøre det bra. Jeg landet runnet mitt flere ganger under treningen, men i alle tre finalerunsa failet jeg på samme rail, og ble trekt betydelig for dette. Fikk 6.plass, men tror jeg kunne klart å komme på pallen om jeg hadde landet runsa. Begge hendelsene var veldig tunge, og det tok ganske lang tid før jeg kom over de.

– Hva var det kuleste stedet du stod på ski denne sesongen?

– Det kuleste stedet jeg stod på ski i år var parken i Park City. (Ikke coursen, men hovedparken) Det var fullt av varierte og morsomme rails. Jeg og Tiril gav hverandre challenges, og hadde det sykt gøy!

Se Johanne med landslaget på Fonna her:

– Hvem ble det store gjennombruddet i år?

– I Norge er det helt klart Birk Ruud. Han er sykt god til å rotere begge veier og helt rå på rails. I en alder på 15 år, vil jeg nok si at han er en av verdens beste i sin alder. I utlandet er jeg ikke helt sikker. Men vil si at jeg hadde et lite gjennombrudd internasjonalt denne sesongen.

– Hvem kommer til å slå gjennom til neste år?

– Har troen på at Eirik Sæterøy og Ferdinand Dahl kan gjøre det bra i internasjonale konkurranser.

johanne-portrett
johanne-portrett

– Hvem tar gullmedaljene i OL i Sør Korea?

– Det er litt vanskelig å si, men det blir nok en kamp mellom USA og Norge på herresiden, og mellom Norge, Sverige og USA på kvinnesiden.

– Hvem vinner hva i X Games i Oslo?

  • – Big Air: Vincent Gagnier

  • – Pipe: Gus Kenworthy

Ses Johannes sesongpart her:

– TV Norge har kjøpt OL-rettighetene. Hva synes du om det?

– Jeg er vant til å se store konkurranser i vinteridrett på NRK, og de har veldig mange flinke og engasjerte reportere. Men jeg tror TV Norge kan gjøre en like så bra jobb.

– Hvor håper du at du kan reise til neste år?

– Jeg skal reise hele sesongen, og til store deler av verden. Så er det noe jeg håper på så er det en ukes ferie til syden når sesongen er over, bare for å slappe av!

– Og til slutt: Hvilken Snapchat-profil bør man følge med på i sommer?

– Da må jeg nok sin min egen, egen, johanneek.

Publisert 3. juli 2015 kl 11.44
Sist oppdatert 3. juli 2015 kl 11.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen