/ Folk

Sebastian Schjerve sommerintervju

Dette gjør skiprofilen på sommeren

Noen gang lurt på hva de beste freeskierne gjør om sommeren? Sebastian Schjerve fra Namsos kan fortelle at det er mer trening enn du kanskje hadde sett for deg.

Sist oppdatert: 18. juli 2023 kl 11.17
Sebastian Schjerve sommersetup
TRENINGSSOMMER: Det finnes nok ikke mange som har flere timer på et summersetup enn Sebastian Schjerve fra Namsos. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter

Forrige vinter var hans desidert store gjennombrudd da han tok to pallplasser i verdenscupen, en tredjeplass i Big Air i Copper Mountain og en andreplass i slopestyle i Mammoth.

Schjerve forteller i et intervju med Fri Flyt at han nå er i gang med forberedelsene til vinteren sånn at han kan nå sitt største mål, nemlig toppen av pallen i verdenscupen.

– Det er mye trening om sommeren, både styrke, koordinasjon, trampoline, summersetup og litt skikjøring når man har tilgang på snø. Så det er full pakke, sier Sebastian Schjerve.

Schjerve forteller at han forbereder seg best til vinteren på denne måten og forteller at han har et skreddersydd program spesielt for han sammen med sin trener Jan Kåre.

Sebastian Schjerve trening
SLITEN: Schjerve på barmarkstrening i Namsos. Foto: Jan Kåre Skarland

– Jeg har nok et litt alternativt opplegg som ikke er typisk for en freeskier. Treneren min har sett hvilke muskler jeg bruker når jeg kjører på hopp og rails, og ut i fra det har vi laget et treningsprogram som passer meg og fungerer veldig bra.

Schjerve anbefaler alle som vil forberede seg best mulig til vinteren å hoppe masse på trampoline sånn at man lærer seg romorientering og koordinasjon som kan tas videre til ski.

NUMMER ÉN: – Trampoline er en fin sidehobby som har gjort meg til den jeg er på ski i dag sier Birk Ruud. Foto: Christian Nerdrum
Les også

Selv har han uttalige timer på trampolinen og på sitt eget summersetup i hagen hjemme.

Om du virkelig vil bli god på rails kan du bygge et summersetup slik som Schjerve har i hagen, men det går også ann å bare gjøre det på bakken med sko og late som man kjører på en rail.

– Det handler bare om å finne balansen og få feelingen, sier Schjerve.

Sebastian Schjerve summersetup Fri Flyt
TRENING, TRENING OG ATTER TRENING: Ved hjelp av sommersetupet i Namsos kjører Sebastian Schjerve på rails hele året. Foto: Privat

– En helt vanlig sommer

Skistjerna fra Namsos forteller at denne sommeren på ingen måte skiller seg ut fra de tidligere.

– Det er som sagt mye trening og skikjøring, hverdagen består egentlig mest av ting som har med ski og gjøre, så det er jo det samme gamle.

Mye av tiden går også til å redigere YouTube videoer som han poster på sin kanal med for øyeblikket 20 000 abonnenter.

– Jeg hadde en tur der vi var i Oslo noen dager og kjørte på SNØ, før vi dro videre til Fonna der vi rakk å kjøre i en dag før det stengte ned, forteller Schjerve.

– Hvordan var Folgefonna nå?

– Jeg synes det var fett der. Railsetupet var veldig kult, hoppene hadde nesten smeltet bort da vi kom, men jeg synes fortsatt det var kult der.

Sebastian Schjerve
SOMMERSHRED: Sebastian Schjerve fikk en kul dag på Fonna før de stengte. Foto: Daniel Sørlie

Tour de France

Schjerve forteller at han skal på tur til Frankrike sammen med Birk Ruud og organisasjonen MOT for å se på Tour de France.

– Vi skal reise litt rundt sammen med Uno-X, det er jeg supergira på! Jeg har fulgt med på Tour De France siden jeg var ni år gammel og har selvfølgelig et Tourmanager-lag.

– Hvordan ligger du ann i Tourmanager?

– Det er vel rundt 30 000 deltakere med, og jeg ligger vel sånn midt på treet nå. Kanskje jeg får litt innsideinformasjon når jeg kommer meg til Frankrike, sier spøkefulle Schjerve.

Publisert 17. juli 2023 kl 10.01
Sist oppdatert 18. juli 2023 kl 11.17
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen