Stian Hagens nye pers: 34 meter

Frikjøringslegenden Stian Hagen finner seg ny sommeraktivitet hvert år, og nå er han hekta på fridykking.

Sist oppdatert 26. august 2019 kl 09.20
FAMILIEFERIE: Stian Hagen er sannsynligvis en temmelig kul pappa, blant annet fordi han drar på surfeferie i franske Hossegor med kidsa. Foto: Privat
FAMILIEFERIE: Stian Hagen er sannsynligvis en temmelig kul pappa, blant annet fordi han drar på surfeferie i franske Hossegor med kidsa. Foto: Privat

– Hallo Stian, hva har du gjort i sommer?

– Sommeren har vært en miks av flere aktiviteter; fridykking, undervannsjakt, løping og surfing, med litt sykling innimellom. Jeg begynte med fridykking på Ibiza og i Italia, Middelhavet er perfekt for fridykking, klart varmt vann uten temperaturskiller. Jeg satte ny pers med 34 meter i «free imersion» som er en gren der du drar deg ned etter et tau, uten bruk av svømmeføtter. Deretter dro jeg til Corsica hvor jeg løp GR20, sammen med noen team kamerater i fra Arcteryx. GR 20 er kanskje den mest kjente av GR stiene i Frankrike, 190 kilometer med super teknisk stiløping, fra nord til syd igjennom Corsicas fjell. En utrolig fin tur! Etter Corsica var det Arc´teryx Academy i Chamonix, en fjellfestival, hvor læring er hovedingrediens. Jeg hadde ansvaret for toppturdelen, og utrolig nok hadde vi overraskende gode forhold til juli å være. Fikk ti fine dager på Sørlandet etter det, hvor det ble mye undervannsjakt, litt vekslende sikt, men jeg fikk faktisk noen fine middagstorsk! Så ble det et par uker i Hossegor for å surfe.

Møt Stian Hagen på hjemmebane i Chamonix!

DYPT: Stian langt nedi Middelhavet.
DYPT: Stian langt nedi Middelhavet.

Dette er årets siste Sommerprat på friflyt.no - les flere her!

– Hva er den rareste sommerjobben du har hatt?

– Hmm, jeg tror det var da jeg bar matvarer fra Turtagrø til Fanaråkken sammen med et par fengselsfugler ifra Ila. Det hadde vært en lang periode med dårlig vær og ingen mulighet for helikopterdrop, så maten måtte bæres opp. 

– Hva er din drømme-sommer-destinasjon?

– Det er lite som slår Sørlandet.

– Hvilke festivaler bør burde folk få med seg i sommer?

– Aner ikke, festivaler er ikke min greie.

– Hvor er det best å kjøre sommer ski?

– Mine beste sommer ski minner er ifra Chile, et utrolig fint land med masse fine fjell.

– Hva er den artigste sommer aktiviteten?

– Denne sommeren har det vært fridykking, men det skifter hver sommer.

– Hva gjør du i sommer for å forberede deg til vinteren?

– Jeg trene stort sett hele året med tanke på ski sesongen, mye løping midt på sommeren, så mer vekttrening utover høsten.

TRIM: Spesifikk skitrening her.
TRIM: Spesifikk skitrening her.

– Er det godt med en pause fra ski om sommeren, eller blir du aldri lei?

– Det er moro å ha tid til å gjøre andre ting om sommeren, men jeg blir ikke lei av å stå på ski. Grunnen til at det blir lite ski på sommeren er mer at det krever mye reising, og at forholdene i Sør-Amerika og på New Zealand er veldig ujevne. Jeg får allikevel ganske mange dager på ski på breene i Alpene, med testing av ski og støvel prosjekter jeg jobber med.

– Hva er det råeste som skjedde sist vinter?

– Jeg kommer ikke på en episode som skilte seg ut som det råeste, men det var generelt en bra sesong med mye fine turer og snø.

– Hva er planene for neste sesong?

– Jeg har ikke alle planene klare for sesongen enda, men det blir forhåpentligvis en del reising og masse dager hjemme i Chamonix.

– Hvem bør vi sjekke på Instagram akkurat nå? 

– Jeg har ferie ifra sosiale medier, men hvis du ikke følger Stinius Skjøtskift, bør du gjøre det! 

– Hvilken is er best?

– Hennig Olsen Sandwich!

MIDDAG: Stian med torsk.
MIDDAG: Stian med torsk.
Publisert 26. august 2019 kl 09.20
Sist oppdatert 26. august 2019 kl 09.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen