/ Folk

Sommerjobb: Kjefte på statens regning

Steingrim Klippe har brukt sommeren på å kjefte på turister (med lønn fra Fjord Norge) og sitte i en stol og forberede seg til vinter.

Sist oppdatert: 21. august 2019 kl 10.40
KLAR FOR VINTER: Fri Flyt-spalting Steingrim Klippe er snart ferdig med vinterens småvondter og mer enn motivert for å lage nye.
KLAR FOR VINTER: Fri Flyt-spalting Steingrim Klippe er snart ferdig med vinterens småvondter og mer enn motivert for å lage nye.
Lesetid: 3 minutter

– Steingrim. Hva driver du med i sommer?

– På en veldig rar turné (se under).

– Hva er den rareste sommerjobben du har hatt?

– Den jeg har nå. Hymeren min er jo på utenlandske skilt, så det har vært litt trøblete å ha den i Norge så jeg ikke blir tatt på svenskeregelen. Men i år fikk jeg lurt meg til en sekk med penger fra Fjord Norge for å walraffe (gå undercover) som tysk bobilturist i Norge og fortelle hvordan det er, sett med deres øyne. Så nå kjører jeg smale veier med Hymeren og kjefter på dårlig engelsk med hard tysk aksent. Alt Fjord Norge vil ha en er powerpoint etterpå, men jeg kan allerede nå si at macen fikk noe vørterøl på seg så det får vi ta via noen fotostatkopier.

Les flere sommerprater her!

– Hva er din drømme-sommer-destinasjon?

– Kan vi flytte selve Jondal og fjorden der til Folven? Burde være mulig med dagens teknologi. Du sa jeg skulle drømme, FÅSDS.

– Hvilken festival bør eller burde folk fått med seg i sommer?

– Her er jeg enig med Muggerud. Den beste blir alltid den du ikke dro på. Min beste festival er definitivt Kongsberg Jazz tidlig på nittitallet da Morphine spilte der og jeg hadde billett og ikke dro. Det er den beste konserten som er spilt på norsk jord. Så mitt råd er å ikke dra på noenting.

– Hvor er det best å kjøre sommerski?

– Det beste er å kjøre vårski på sommerskisenterne. Kanskje de burde bytte navn? Så folk ikke venter til selve sommeren når det er stengt.  

– Hva er den artigste sommeraktiviteten?

– Sitte stille i en stol og kjenne at man ikke har vondt noe sted etter at alle småvondtene fra vinteren er leget. 

– Hva gjør du i sommer for å forberede deg til vinteren?

– Se ovenfor.

– Er det godt med en pause fra ski om sommeren, eller blir du aldri lei?

– For å beholde jobben min som spaltist i FF, burde jeg si at jeg aldri blir lei. Men egentlig er jeg ganske happy med den flyskamgreia slik at man enkelt kan svare nei på å dra til New Zealand eller Chile med skibagen. 

– Hva er planen for neste sesong?

– Gå mye hardere til verks i spalta i FF og fortelle hvordan ting egentlig henger sammen. Jeg har jo ikke klart å bli suspendert ennå, det bør være et mål. Helst om jeg klarer å bli suspendert med lønn, det føler jeg er akkurat det ‘level’ av frekk jeg bør ligge på. Slippe å jobbe og få betalt og øke kred. 

– Hvem bør vi sjekke på Instagram akkurat nå?

– Vet ikke. Er det noe ski på TikTok? Hvem blir den første TikTok-skiproen? Mye penger borte i Kina vøtt. 

– Hvilken is er best?

– Den du lager sjøl. Ismaskin er dyrt og funker dårlig, så jeg bare skraper litt rim fra baksiden av kjøleskapet og blander med solbærsaft. Saftis er jo best.

Steingrim møter du snart igjen – høstens første utgave av Fri Flyt kommer neste måned!

Publisert 21. august 2019 kl 10.40
Sist oppdatert 21. august 2019 kl 10.40
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen