/ Folk

Silk varmer Klaus opp til vinteren

Sommerstid vil Klaus Finne helst ha det så varmt i vannet at han slipper våtdrakt.

Sist oppdatert: 23. juli 2019 kl 14.26
HEY SOMMER: Skal du på Sup & Stup i Lillesand i helga? Det skal Klaus Finne også. Her fra en tidligere tur i sommer, til Hossegor i Frankrike. Foto: Torkel brekke
HEY SOMMER: Skal du på Sup & Stup i Lillesand i helga? Det skal Klaus Finne også. Her fra en tidligere tur i sommer, til Hossegor i Frankrike. Foto: Torkel brekke
Lesetid: 3 minutter

Hei Klaus, hva gjør du i sommer?

– Jeg lever livets glade dager på Voss. Er litt hjemme og hjelper fattern på gården og leiker rundt. Hopper i fallskjerm, bader. Så blir det noen småturer rundt om i landet og verda. Kom tilbake fra Frankrike med skikompiser fra Voss. Det var nice. Akkurat nå er jeg i Ullensvang og henter staur til eplegarden.

Hva er den rareste sommerjobben du har hatt?

– Hm. Jeg jobbet for tv-produksjon til Kari Traa-lekene for noen år tilbake. Da ble jeg løpende rundt, lagde hengebruer i elver, flytebrygge med skattekiste og mekka med slikt. Det var rart. Men veldig artig.

klaus finne - bula
klaus finne - bula

Les flere sommerprater her!

Hva er din drømmesommer-destinasjon?

– Det må være surf, god mat og helst så varmt at du ikke trenger våtdrakt. Jeg har vært mye på Bali. Ellers kom jeg nettopp tilbake fra Hossegor i Frankrike, som også var en ganske fin plass.

Hvilken festival bør folk få med seg i sommer?

–  ­Ekstremsportveko, men nå har jo den vært. Jeg skal til Lillesand på Sup & Stuk i helga. Jeg vet ikke hva det går i, så kanskje den, for dit skal jeg? Jeg er lite på festival, noen mener altfor lite. Jeg mener det er passelig. 

Hvor er det best å kjøre sommerski?

Det er Folgefonna.

Hva er den artigste sommeraktiviteten?

Det er så mange kjekke! En kombinasjon av bading, fotball med gutta og så grillings. Får du sydd inn litt fallskjerm også, så har du hatt en fin dag. 

Hva gjør du i sommer for å forberede deg til vinteren?

Jeg jobber hjemme, spiser godt mat, økologisk frukt- og grønsaksbonde på Voss, veit du. Får du jobba nok så holder man seg i form.
Er det godt med en pause fra ski, eller blir du aldri lei?

Jo! Det er godt med litt pause. En blir lei av alt. Jeg er egentlig ikke så glad i kulde, bor jo på våte, kalde Vestlandet. Det er fint med vinteren, men jaggu er det fint med sommer også. Komboen med begge deler er det beste. 

I JORDA: Planting av epletrær pågår.
I JORDA: Planting av epletrær pågår.

Hva var det råeste som skjedde sist vinter?

Skimessig? Det var kult å konkurrere igjen. Det å få andreplass på Hukkers Invitational i Vågå var kjekt. Jeg klarte nesten å slå Robert Rud, litt bittert at han tok meg der. Han må passe seg til neste år, kan du skrive.

Hva er planen for neste sesong?

Jeg jobber i Myrkdalen i markedsavdelingen der, så der blir det mye ski og moro. Ellers kjøre litt freeride, stelle i stand Open Klasse og forhåpentligvis filme om det er vinter til det. 

Hvem bør vi sjekke på Instagram akkurat nå?

– @natureismetal

Hvilken is er best?
Den med mørk sjokolade, er det noe som heter Créme? Den liker jeg.

Publisert 23. juli 2019 kl 14.26
Sist oppdatert 23. juli 2019 kl 14.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen