/ Folk

Til fjells med Ida Elisabeth Nilsen

Ida E. Nilsen har nesten blitt kjørt i hjel på autobahn i sommer – og hun påpeker at livet er for kort ti å scrolle gjennom drit på Instagram. Word.

Sist oppdatert: 12. august 2019 kl 13.15
PÅ FJELLET: Ida Elisabeth Nilsen har flytta til Åndalsnes (Næs) og opp på fjellet med hjelm og klatretau.
PÅ FJELLET: Ida Elisabeth Nilsen har flytta til Åndalsnes (Næs) og opp på fjellet med hjelm og klatretau.
Lesetid: 4 minutter

– Hallo Ida! Hva har du gjort i sommer?

–  Etter Strynefestivalen kjørte jeg ned til Alpene med ei venninne for å sykle og gå i fjella. Vi kom oss så vidt helskinna ned, fordi en fyr kjørte i sida på oss da vi lå og cruisa i 150 på Autobahn, han sovna da han skulle kjøre forbi. Vi klarte heldigvis å holde bilen på veien, men shit det var skummelt!. Vel framme gikk vi litt turer og sykla litt. Etter en ukes tid kom vi til Chamonix hvor vi begge ble matforgifta. Det var en kraftig matforgiftning, og etter å ha ligget flat i ei uke bestemte vi oss for å kjøre hjem igjen. Så hang jeg litt i Åndalsnes før jeg stakk ned til Dolomittene på familieferie. Det var fint å reise litt, men etter det har jeg holdt med forholdsvis i ro på Næs.

HERPA BIL: Slik så Idas bil ut etter nær døden-opplevelsen på autobahn.
HERPA BIL: Slik så Idas bil ut etter nær døden-opplevelsen på autobahn.

 – Hva er den rareste sommerjobben du har hatt?

– I spekepølsebod på Byhaven i Trondheim. 3 for 2 på pølse i dag, vil du ha en prøvesmak kanskje?

August er snart halvveis, men sommeren er ikke over. Les flere sommerprater her!

– Hva er din drømme-sommer-destinasjon? 

– Oi. Hm. New Zealand ser fett ut hvor man kan stå på ski, sykle, klatre og bade på en dag. Men jeg kunne tenkt meg å dra til India eller noe sånt også kun for å oppleve kultur og digg mat. Men egentlig er Norge best. Prøver å ikke fly så mye da.

FERIE: På sykling i Alpene.
FERIE: På sykling i Alpene.

– Hvilken festival bør eller burde folk fått med seg i sommer? 

– Nå har jeg vært på Strynefestivalen og Vinjerock og synes begge er fete. Men tror heller det er jeg som burde fått med meg Huckfest, hørt mye bra om den!

– Hvor er det best å kjøre sommerski? 

– Har ikke kjørt så mye sommerski egentlig, bruker å legge skia på hylla til neste sesong. Men må vel si Stryn da, siden det er den eneste plassen jeg har vært. God stemning der!!

– Hva er den artigste sommeraktiviteten? 

– Sykling er sykt gøy, men jeg har blitt mer og mer glad i turer i fjellet. Helst med løpesko sånn at man kan løpe litt der det ikke er for bratt. Sjukt hvor langt man kommer seg på noen timer!

– Hva gjør du i sommer for å forberede deg til vinteren?

– Løper litt da, også prøver jeg å legge inn litt intervaller i bratte bakker på høsten. Av og til slenger jeg på meg vektvesten, det er sjukt effektivt også ser man jævlig hardcore ut, haha. Ellers så bruker jeg å klatre litt inne på høsten når det er dårlig vær ute. Det er sykt bra trening og veldig sosialt.

Les mer om Ida her!

– Er det godt med en pause fra ski om sommeren, eller blir du aldri lei?

– Jeg synes det er digg med en pause, ja! Men tror også jeg hadde likt å dra til New Zealand for eksempel i august eller noe. Kjenner nå at jeg gleder meg som en liten unge til snøflakene begynner å dale og det lukter snø når man åpner døra.

PAUSE: Fint i fjellet!
PAUSE: Fint i fjellet!

– Hva var det råeste som skjedde sist vinter? 

– Verbier var sjukt fett synes jeg, men den seilturen jeg hadde sammen med Ranglefant og Ægir var sjukt bra. Utrolig bra gjeng og god stemning samt at vi hadde mange fine dager på ski.

Edit: Etter innspill på internett fra skifotografen Mattias Fredriksson må også en tur til Riksgränsen og kjøring på ICA-face´n i Sveriges frikjøringshovedstad inkluderes som et av vinterens høydepunkt.

– Hva er planen for neste sesong? 

– Jeg har akkurat flytta på Næs, så må få sjekka ut bakgården her litt. Men det blir nok en lengre alpetur til vinteren igjen.  

– Hvem bør vi sjekke på Instagram akkurat nå? 

– Ingen! Logg av! Neida, Insta er gøy det, men har ingen spesifikke kontoer. Men følg folk som får deg til å smile, man blir påvirka av det man scroller gjennom vettu. Har begynt å følge sjukt mange hundekontoer i det siste, de er så søte! Livet er for kort til å scrolle gjennom dritt, yolo!

– Hvilken is er best?

– Har blitt svak for Trippeln til Royal ass. Når man kommer ned fra fjellet med et litt lavt blodsukker er det ingen ting som slår den!

KONSERT: Ida på festival.
KONSERT: Ida på festival.
Publisert 12. august 2019 kl 13.15
Sist oppdatert 12. august 2019 kl 13.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen