– Dette er en historisk dag for oss. Vi er stolte over å kunne legge de olympiske ringene til Discovery Communications’ innholdspakke, sa sjef for Discovery Communications, David Zaslav, da IOC annonserte at selskapet nå sitter på rettighetene til mesterskapet.

Det amerikanske medieselskapet Discovery Communications eier blant annet norske SBS Discovery, som igjen eier TV Norge og sportskanalen Eurosport. Dermed blir det disse kanelene som fra og med OL i PyeongChang i Sør Korea skal sørge for TV-sendingene.

Rettigheter frem til 2024

Mediegiganten har sikret seg rettighetene helt frem til 2024.

– Å forvalte disse rettighetene frem til 2024 er en drøm som går i oppfyllelse, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks, til avisen.

Av Fri Flyts idretter er både freeski og snowboard svært solid forankret i OL, og Ståle Sandbech var svært nærme å ta den gjeveste medaljen ved forrige mesterskap. 

frankum-og-aleks-ser-på-siste
frankum-og-aleks-ser-på-siste

Landslagssjef Christopher Frankum og Aleksander Aurdal ser på sistehoppet i slopestylen under OL i Sotsji. Foto: NOR Freeski

Svindyr moro

Med en svimlende prislapp på 1,3 milliarder euro (11 milliarder norske kroner) sikrer dermed Discovery Communications seg rettighetene på alle plattformer. Både betalt- og ikke-betalt TV, internett og mobil og gjelder for hele 50 land i Europa.

Det er enda usikkert hvilken løsning som vil bli tilgjengelig i Norge, og hvordan sendingene skal avvikles.

I OL i 2018 blir forøvrig Big Air for første gang en del av programmet for brettkjørerne. Derimot valgte IOC å vrake skikjørerne fra det største hoppet. Det ble mottatt med blandende følelser blant den norske freeski-eliten.