«Russerne var med rette svært stolte over arrangementet, opptatte av hva vi syntes om Sochi og Russland, og gledet seg over våre spede forsøk på russiske gloser. Vi møtte ikke et snev av propaganda, men ektefølt stolthet og glede over et fantastisk idrettsarrangement og arenaer», skriver de to twintip-toppene om Sotsji-OL I leserbrevet, som du finner her.

– Beste slopestyle noensinne

– Hyllesten av OL og går jo unektelig litt mot meningsstrømmen rundt årets Vinter-OL. Er det ingen grunner til å være kritisk til OL, slik mange ser ut til å være? 

– Ja det er utrolig hva man kan få for 300 milliarder… Spøk til side, vi synes det er rett og rimelig å takke vertskapet for et fantastisk sportslig arrangement generelt og for Freeski spesielt. Vi ønsket å sende et takkekort til arrangøren i form av en feltrapport slik våre utøvere og støtteapparat opplevede det. Det kan sikkert reises spørsmål om det ene og det andre i forhold til høyere makter, men dette er politikk som er høyt hevet over vår idrettshverdag. Vårt anliggende var det som berørte kjernen; det hittil råeste slopestyle-arrangementet vi har fått ta del i, sier landslagssjef Christopher Frankum.  

Hyller Håtveit

Slopestyle-OLs beste deltager ble vår egen Andreas Håtveit, som med fjerdeplass ble beste ikke-amerikaner. Håtveit var også konkurransens eldste deltager, og OL ble hans siste konkurranse. Berg og Frankum takker Håtveit for lang og tro tjeneste etter mange år i verdenstoppen, selv om han i stor grad har kjørt sitt eget løp utenfor landslagets opplegg.

Bråten-mentor

– Andreas har som kjent et årelangt, velprøvd og eget treningsopplegg med utgangspunkt i eget anlegg. I forståelse med Olympiatoppen og landslagssjefen ble dette supplert med utvalgte barmarks- og snøsamlinger, blant annet på Fonna og landslagssamling i Sudndalen. Andreas stilte på alle de kvalifiseringskonkurranser, og sponsor- og media-arrangementer han ble bedt om, og der han spilte en fremtredende rolle, og samhandlet godt med resten av landslaget. I tillegg kan det sees at han tok på seg en viktig mentor-rolle for Øystein Bråten, sier Frankum.

Viktig for framtida

Når ser landslagssjefen for seg å utnytte Håtveits kompetanse i framtiden, samtidig som han innrømmer at Norges klart beste og mest meritterte jibber var en viktig brikke for å få på plass de nødvendige sponsorinntektene til laget.

– At han sa ja til landslaget var en viktig årsak til at vi fikk sponsorfinansiert satsingen. I fortsettelsen er ønsket å kunne legge teamsamlinger til Sudndalen, og invitere Andreas til å bidra med sin kompetanse og erfaring hva gjelder utviklingen av freeski generelt og parkbygging spesielt. Til inspirasjon for etterveksten både på bredde- og elitenivå, sier Frankum.

Alt om årets OL i Sotsji finner du her!