/ Folk

Nok en Tiril-seier

Tiril Sjåstad Christiansen vant European Open 2015!

Sist oppdatert: 21. mars 2015 kl 23.19
COMEBACK-JENTA: Tiril Sjåstad Christiansen bekrefta nok en gang at hun er verdens beste. Lørdag vant hun European Open i Laax, og landskvinne Johanne Killi (til venstre) ble nummer to. Foto: NOR Freeski
COMEBACK-JENTA: Tiril Sjåstad Christiansen bekrefta nok en gang at hun er verdens beste. Lørdag vant hun European Open i Laax, og landskvinne Johanne Killi (til venstre) ble nummer to. Foto: NOR Freeski
Lesetid: 2 minutter

– Dette har vært en ganske rar konkurranse, som endte veldig godt. Det var vanskelige forhold og jeg følte meg overhodet ikke bra på ski i går, men i dag stemte alt igjen i siste run. Det var vanvittig befriende og jeg er bare sinnssykt glad nå, sier Tiril, som satte dette runnet i finalen: 

  • Rail 1: 450 ut

  • Rail 2: 270 av

  • Hope 1: Switch venstre 540 safety grab

  • Hopp 2: Høyre 720 tail grab

  • Hopp 3: Venstre 540 mute grab

  • Hopp 4: Switch 720 tail grab

Tiril-action-fratrening-EFO
Tiril-action-fratrening-EFO

SOLID: Tiril Sjåstad Christiansen var best da det gjaldt i Laax, og vant finalen. Foto: NOR Freeski

– Overrasket

Dette var sesongens siste internasjonale konkurranse for Sjåstad Christiansens del, og med to seire av tre mulige, er det ingen tvil om at hun har levert et comeback av de sjeldne etter kneskaden hun pådro seg i 2013.

– Jeg er bare overrasket og vanvittig fornøyd. Det har vært helt vilt å komme rett tilbake på pallen, og å klare det i alle konkurransene i det siste. Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli sånn og jeg visste ikke om jeg skulle kjøre konkurranser i år i det hele tatt, sier hun.  

Killis gjennombrudd

Nærmest Tiril på pallen var Johanne Killi fra Dombås, som har hatt litt av et internasjonalt gjennombrudd i år -etter at hun ble nummer tre i siste verdenscuprunde forrige helg.

– Jeg er veldig fornøyd og det er så gøy å være på pallen med Tiril. Jeg hadde en forhåpning om å ta første i dag, men det ble veldig jevnt og Tiril kjørte bra, sier Killi.

Bronse til Bråten

Øystein Bråten tok tredjeplassen blant gutta, og ble dermed beste nordmann. Også han imponerte med nok en tur på podiet.

– Det var vanskelige forhold og vi så knapt noen ting. Jeg beit egentlig bare tenna sammen og sendte avgårde de store triksene. Det var deilig da det satt og jeg er veldig fornøyd med å bli nummer tre i dag, sier Bråten.

Newzealandske Jossi Wells vant guttas konkurranse, og amerikanske Noah Wallace ble hummer to.

Bråten-action-fratrening-EFO
Bråten-action-fratrening-EFO

FORNØYD: Øystein Bråten satte runnet sitt og erklærer seg fornøyd med tredjeplassen. Foto: NOR Freeski

Publisert 21. mars 2015 kl 23.19
Sist oppdatert 21. mars 2015 kl 23.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen