Det ble en dramatisk avslutning på X Games-finalen i slopestyle for kvinner sent lørdag kveld: For etter et solid førsterun av amerikanske Voisin med 92 poeng lå det et enormt press hos konkurrentene. Det gjorde at forhåndsfavoritt Johanne Killi ble nødt til å gi alt i siste omgang.

Etter et tilnærmet perfekt sisterun la hun opp til sitt nye tricks - switch dobbel cork 1080. Det gikk dessverre ikke for Killi, som mista skia i landinga.

– Det var utrolig kjipt. Jeg trodde jeg skulle lande. Jeg har hatt en dårlig dag. Jeg var nærme, og skulle gjerne landa. Men sånn var det ikke i dag, sier Killi til NRK like etter konkurransen.

Det var en tydelig skuffet Killi i målområdet.

– X Games er et høydepunkt. Det er selvfølgelig sårende når det ikke går. Likevel er det kult å være en av de som prøver nye triks.

– Hadde vunnet

NRKs eksperkommentator Fridtjof Fredricsson var klar på at Killi hadde vunnet om trikset satt.

– Alt frem til det er helt perfekt. Hun fikk en liten overrotasjon i kroppen, og da gikk det akkurat ikke. Hadde hun landet og ikke mistet skia hadde hun vunnet.

Heller ikke Tess Ledeux landet sin dobbel cork landet sin dobbel cork. Dermed tokk Voisin sitt første X Games-gull noensinne, som kunne kjøre sitt siste run vitende om at seieren var i boks - signert en stilfull rodeo 540.

I sitt første run kjørte Johanne feilfritt helt frem til det siste hoppet. Der var hun uheldig og tok nedi med hendende i landingen.

– Utenom en liten hånd nedi på sistehoppet var det et glimrende run. Det er imponerende å se hvor mye hun leverer gang på gang.

I den andre omgangen fikk Killi en dårlig start, og kjørte for halv maskin resten. Dermed var alt opp til det siste runnet, hvor hun altså falt.

Sølvet gikk til slutt til Isabel Atkin. Svenske Jennie-Lee Burmansson tok sølvet. Killi havnet til slutt på 7. plass.

killi
killi

MISTET SKIA: Killi mistet skia i sitt siste run. Foto: Skjermdump / NRK

Dramatisk før start

Minuttene før konkurransen var derimot ikke helt udramatiske. Under oppvarmingen mistet Johanne den ene bindingen på skia, og landslagstrener Luke Allen fikk noen hektiske minutter før start for å få orden på skiene. Det var altså også bindingen, en Marker Jester, som sviktet i landinga på det siste hoppet.

Hun var heller ikke helt fornøyd med oppvarmingen.

– Jeg hadde en dårlig oppvarming og falt mye. Jeg følte meg ikke helt bra, sier Killi til NRK.

I følge Madshus, som har K2 i Norge, skal Killi få to helt nye par ski før OL.

Det er kun to-tre uker til OL, men i forkant av konkurransen var Johanne klar på at hun ikke skulle ta det rolig.

– Jeg tenkte det i forkant av konkurransen, men nå har det gått så bra her at jeg vil kjøre på, sier Killi.

For før konkurransen sendte Johanne dessuten et skremmeskudd til konkurrentene med denne Instagram-posten av en switch dobbel cork 1080:

Killi har fire medaljer i X Games fra før - to bronse fra Aspen, sølv fra Oslo og gull fra Hafjell.

Ingen Tiril

Tiril Sjåstad Christiansen ble ikke invitert til årets konkurranse, til tross for at hun er tilbake fra et skadeavbrekk. Hun ble invitert som reserve, men takket nei.

– Det er rett og slett en liten skandale at hun ikke blir invitert. Hun har to pallplasseringer i Aspen, og har bare vært ute med skade en liten stund, sier NRKs ekspertkommentator Fridtjof Fredricsson.

Kelly Sildaru er for ordens skyld skadd, og kjører verken X Games i Hafjell eller OL i år.

Fullstendig resultatliste:

  1. Maggie Voisin

  2. Isabel Atkin

  3. Jennie Lee Burmansson

  4. Sarah Hoefflin

  5. Emma Dahlström

  6. Devin Logan

  7. Johanne Killi

  8. Tess Ledeux